Centrum van Londen - Westminster en omgeving

Winkelstraat Oxford Street in Londen Covent Garden in Londen, Engeland Picadilly Circus in Londen Westminster Palace in Londen Westminster Abbey in Londen St James Park in Londen Buckingham Palace in Londen Horse Guards Parade in Londen Trafalgar Square in de City of Westminster, Londen Hyde Park in Londen Regency huizen in Pimlico in Londen

Informatie over deze bestemmingWestminster Abbey in Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en hier is uiteraard ontzettend veel te zien. Dat geldt helemaal voor de City of Westminster zoals dit centrale stadsdeel heet. Het bestaat uit verschillende wijken zoals bijvoorbeeld Marylebone, Mayfair, Paddington, Soho en Pimlico waar Tate Britain gesitueerd is. Het is ook het gebied van de bekende winkelstraten Oxford Street en Neil's Yard in Covent Garden, het iconische Piccadilly Circus dat doet denken aan Time Square in New York en natuurlijk een heel scala aan historische gebouwen. Deze Londense West End staat bekend om haar winkels, horeca en ook theaters. Hieronder leest u verder over winkelen in de Britse hoofdstad.

U kunt in het gebied vele historische gebouwen en musea bezichtigen waaronder het koninklijke Buckingham Palace, Westminster Abbey en het parlement. Dat parlement bevindt zich in Westminster Palace waarvan Westminster Hall het oudste gedeelte vormt. Ook kunt u bijvoorbeeld Apsley House bezoeken het voormalige huis van de beroemde Duke of Wellington, gesitueerd bij Hyde Park Corner. Of wat te denken van enkele van 's lands beroemdste musea zoals de National Gallery en het British Museum. Ook is er bijvoorbeeld een museum van de beroemde schrijver Charles Dickens en het Sherlock Holmes Museum op 221b Baker Street. Als u een groot fan bent van de populaire tv serie over de briljante detective, kijkt u dan hier op de speciale pagina van Sherlock. Daarop vindt u veel meer locaties die in de films te zien zijn. Een serie die ook in de Britse hoofdstad gesitueerd is maar dan in een heel ander tijdperk is Bridgerton. Dat speelt in de Regency tijd.

Er zijn uiteraard ook andere bezienswaardigheden zoals de London Eye om van uitzichten over Londen te kunnen genieten en Madame Tussaud bij Regent's Park. Daarnaast kunt u flink gaan wandelen als u wilt en dan niet alleen door de grote openbare parken Hyde Park en de Kensington Gardens maar ook langs de rivier de Theems. Zowat aan de rand van St James Park bevindt zich de Horse Guards Parade. Caveleristen van de Life Guard in vol traditionele uitrusting worden elke dag om 11.00 uur ceremonieel afgewisseld. Op zondag is het om 10.00 uur. Een groter spektakel is jaarlijks in juni te zien. Die grootse parade - inspectie van de troepen - heet het Trooping The Colour. U kunt er overigens ook het Household Cavalry Museum bezichtigen. Het nog beroemdere Changing the Guard vindt plaats voor Buckingham Palace.


Op een speciale locatie overnachten in Londen?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. Houdt u er rekening mee dat de City of Westminster standaard een prijzig verblijfsoord is. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht:

5 vijfsterrenhotels in de City of Westminster - Londen


Liefhebber van gezelligheid en winkelen?

Elk jaar vindt er één van de grootste kerstfestijnen plaats in Londen en dat is het Hyde Park Winter Wonderland aan de rand van het centrum. U vindt daar uiteraard een kerstmarkt maar daarnaast ook veel attracties, shows en eetgelegenheden en dergelijke. Los van de kerstsfeer is er altijd genoeg gezelligheid en zijn er tal van mooie locaties om te winkelen zoals bijvoorbeeld in Oxford Street, Regent Street en Covent Garden met haar winkelcentra en leuke straatjes:

Winkelen in Londen | Kerstsfeer proeven in Londen


Londen als politiek, bestuurlijk en koninklijk hart

Londen is niet alleen de grote metropool van Engeland en Groot-Brittannië, het financiële centrum van het land maar ook het politieke en bestuurlijke hart. Zowel het parlement als de nodige regeringsgebouwen zijn gesitueerd hier in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Dat geldt ook voor belangrijke koninklijke gebouwen als tradities die er plaats vinden. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijks terugkerende Trooping of the Colour waar de kroon centraal staat als de State Opening of Parliament waar vooral de democratie de boventoon voert.

Parlement en regeringsgebouwen in Londen | Koninklijke Britse tradities


✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers