Centrum van Londen - Westminster en omgeving

Winkelstraat Oxford Street in Londen Covent Garden in Londen, Engeland Picadilly Circus in Londen Westminster Palace in Londen Westminster Abbey in Londen St James Park in Londen Buckingham Palace in Londen Horse Guards Parade in Londen Trafalgar Square in de City of Westminster, Londen Hyde Park in Londen Regency huizen in Pimlico in Londen

Informatie, hotels en appartementen



Westminster Abbey in Londen

Londen is de hoofdstad van Engeland en hier is uiteraard ontzettend veel te zien. Dat geldt helemaal voor de City of Westminster zoals dit centrale stadsdeel heet. Het bestaat uit verschillende wijken zoals bijvoorbeeld Marylebone, Mayfair, Paddington, Soho en Pimlico waar Tate Britain gesitueerd is. Het is ook het gebied van de bekende winkelstraten Oxford Street en Neil's Yard in Covent Garden, het iconische Piccadilly Circus dat doet denken aan Time Square in New York en natuurlijk een heel scala aan historische gebouwen. Deze Londense West End staat bekend om haar winkels, horeca en ook theaters. Hieronder leest u verder over winkelen in de Britse hoofdstad.

U kunt in het gebied vele historische gebouwen en musea bezichtigen waaronder het koninklijke Buckingham Palace, Westminster Abbey en het parlement. Dat parlement bevindt zich in Westminster Palace waarvan Westminster Hall het oudste gedeelte vormt. Ook kunt u bijvoorbeeld Apsley House bezoeken het voormalige huis van de beroemde Duke of Wellington, gesitueerd bij Hyde Park Corner. Of wat te denken van enkele van 's lands beroemdste musea zoals de National Gallery en het British Museum. Ook is er bijvoorbeeld een museum van de beroemde schrijver Charles Dickens en het Sherlock Holmes Museum op 221b Baker Street. Als u een groot fan bent van de populaire tv serie over de briljante detective, kijkt u dan hier op de speciale pagina van Sherlock. Daarop vindt u veel meer locaties die in de films te zien zijn. Een serie die ook in de Britse hoofdstad gesitueerd is maar dan in een heel ander tijdperk is Bridgerton. Dat speelt in de Regency tijd.

Er zijn uiteraard ook andere bezienswaardigheden zoals de London Eye om van uitzichten over Londen te kunnen genieten en Madame Tussaud bij Regent's Park. Daarnaast kunt u flink gaan wandelen als u wilt en dan niet alleen door de grote openbare parken Hyde Park en de Kensington Gardens maar ook langs de rivier de Theems. Zowat aan de rand van St James Park bevindt zich de Horse Guards Parade. Caveleristen van de Life Guard in vol traditionele uitrusting worden elke dag om 11.00 uur ceremonieel afgewisseld. Op zondag is het om 10.00 uur. Een groter spektakel is jaarlijks in juni te zien. Die grootse parade - inspectie van de troepen - heet het Trooping The Colour. U kunt er overigens ook het Household Cavalry Museum bezichtigen. Het nog beroemdere Changing the Guard vindt plaats voor Buckingham Palace.


Op een speciale locatie overnachten in Londen?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. Houdt u er rekening mee dat de City of Westminster standaard een prijzig verblijfsoord is. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht:

5 vijfsterrenhotels in de City of Westminster - Londen


Liefhebber van gezelligheid en winkelen?

Elk jaar vindt er één van de grootste kerstfestijnen plaats in Londen en dat is het Hyde Park Winter Wonderland aan de rand van het centrum. U vindt daar uiteraard een kerstmarkt maar daarnaast ook veel attracties, shows en eetgelegenheden en dergelijke. Los van de kerstsfeer is er altijd genoeg gezelligheid en zijn er tal van mooie locaties om te winkelen zoals bijvoorbeeld in Oxford Street, Regent Street en Covent Garden met haar winkelcentra en leuke straatjes:

Winkelen in Londen | Kerstsfeer proeven in Londen


Londen als politiek, bestuurlijk en koninklijk hart

Londen is niet alleen de grote metropool van Engeland en Groot-Brittannië, het financiële centrum van het land maar ook het politieke en bestuurlijke hart. Zowel het parlement als de nodige regeringsgebouwen zijn gesitueerd hier in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Dat geldt ook voor belangrijke koninklijke gebouwen als tradities die er plaats vinden. Denk bijvoorbeeld aan de jaarlijks terugkerende Trooping of the Colour waar de kroon centraal staat als de State Opening of Parliament waar vooral de democratie de boventoon voert.

Parlement en regeringsgebouwen in Londen | Koninklijke Britse tradities


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.




Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. U kunt direct met per trein vanaf Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Brussel Zuid naar Londen reizen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland
Trein naar Engeland



Vliegtuig naar Groot-Brittannië
Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers