Vliegtuig naar Engeland, Wales en Schotland

Hotel aan zee in Engeland Luxe hotel in landelijk Engeland Avond in Londen Universiteit in Cambridge Aan zee in Brighton Najaar in York Avond in Edinburgh

Met het vliegtuig naar Groot-Brittannië

Er zijn een behoorlijk aantal locaties in Groot-Brittannië waar u vanaf Schiphol (of andere locaties) naartoe kunt vliegen. Vanzelfsprekend kunt u naar Londen. De hoofdstad heeft 6 luchthavens maar slechts één daarvan ligt ook daadwerkelijk in de stad zelf. Dat is het London City Airport. Verder kunt u ook naar Zuid Engeland vliegen, zoals de havenstad Southampton in Hampshire of naar de kathedraalstad Exeter in Devon. Of ga bijvoorbeeld naar Bristol of net over de grens naar Cardiff, de hoofdstad van Wales. In het midden van het land ligt bijvoorbeeld de grote stad Birmingham. Noord Engeland heeft ook verschillende luchthavens zoals die van Manchester en Liverpool. De prominente vliegvelden van Schotland liggen bij Edinburgh en Glasgow maar er gaan ook vliegtuigen naar Inverness in de Highlands. Nog meer handige info:

Luxe stadshotels in Engeland en Schotland

Treinrondreizen door Groot-Brittannië

Auto huren in Groot-Brittannië


Kaart met luchthavensHieronder ziet u de kaart met luchthavens waar u vanaf Schiphol kunt komen. Er zijn echter meer vliegvelden in de regio. Enkele voorbeelden zijn Brussel Zaventem, Rotterdam, Eindhoven en Groningen (Eelde). Vanaf Zaventem kunt u naar Heathrow, London City Airport, Bristol, Birmingham, East Midlands (Derby), Manchester, Newcastle en Edinburgh in Schotland. Vanaf Rotterdam kunt u naar het City Airport in Londen. Vanaf Eindhoven Airport zijn er vluchten naar Londen (Stansted), Manchester en Edinburgh. Vanaf Groningen (Eelde) kunt u vliegen op London Southend. → Zoek vliegtickets

Reisinformatie per regio

Als u genoeg informatie heeft gevonden en klaar bent om een vlucht te boeken, bekijk dan het vorige tabblad. Lees hieronder verder voor meer reisinformatie per regio in Groot-Brittannië.


Zuid Engels landschap Oost Engels landschap Welshe landschap

Noord Engels landschap groen vlak Schots landschap

Beginnen met een vlucht - daarna op rondreis

Het kan zijn dat u naar Groot-Brittannië wilt reizen om een specfieke stad te bezoeken maar u een vlucht ook het startpunt laten zijn van een rondreis door Engeland, Schotland en/of Wales. U kunt per trein gaan reizen (en mogelijk enkele stukjes per bus) want het land heeft een uitgebreid spoornetwerk. Het is uiteraaard ook mogelijk om op de betreffende luchthaven een auto te huren en een dan een autorondreis te beginnen. Dat zou bijvoorbeeld handig kunnen als u regionen wilt bereizen die wat verder weg liggen, zoals Noord Wales, Noord Engeland, Zuidwest Engeland en Schotland. Er zijn tal van luchthavens verspreid over Groot-Brittannië die als beginpunt kunnen dienen. Kijkt u hieronder voor een kleine greep uit de reizen die u kunt maken. Ik zal u uiteraard adviseren welke vlucht qua prijs en locatie het meest voor de hand ligt.


8 voorbeelden

Cornwall Devon


North York Moors Yorkshire


Snowdonia Treinstation Wales


Glencoe Oxford


Andere vervoersmogelijkheden:

Met de trein naar Engeland
Met de veerboot naar Engeland