Greenwich en het maritieme werelderfgoed in Londen

Maritime Greenwich in Londen Maritime Greenwich in Londen Royal Observatory in Greenwich, Londen Wilderness in Greenwich Park, Londen hotels boeken via GBLCity of London en de Theems St Paul's Cathedral in Londen Tower Bridge in Londen

Informatie over deze bestemmingGreenwich aan de Thames in Londen, Engeland

Greenwich is de naam van een district en stadje aan de zuidzijde van de rivier de Theems in Londen. Het is befaamd vanwege zijn werelderfgoed. U vindt hier namelijk verschillende prachtige historische gebouwen en musea die onder de verzamelnaam Maritime Greenwich vallen. Behoorlijk dicht bij elkaar kunt u verschillende mooie locaties bezoeken waaronder het National Maritime Museum, de Royal Observatory (observatorium), de oude scheepsvaartschool (Old Royal Naval College), een planetarium en ook twee historische villas met kunstcollecties. Dit zijn het Queen's House en het Ranger's House. Laatst genoemde is ook een filmlocatie van de zeer populaire tv-serie Bridgerton. Het Naval College maakte dan haar opwachting in het nog bekendere The Crown. Aan het water kunt u ook een schip betreden en bekijken, namelijk de Cutty Sark. Dat is vlakbij de plek waar de rivierboten vertrekken naar verschillende locaties in Londen.

Al deze locaties vindt u allemaal in of net buiten het koninklijke Greenwich Park. In dit gebied vond u ook het oudste hertenpark van Londen, genaamd The Wilderness. De herten zijn enkele jaren geleden echter verplaatst naar Richmond Park in het westen van de stad het grootte park van Groot-Londen. Dat park ligt vlakbij het stadje Richmond, ook aan de Theems. U kunt tevens gaan wandelen en niet alleen in Greenwich Park maar ook langs de rivier. In Londen kunt u namelijk het Thames Path volgen, de wandelroute langs de Theems. Als u wilt kunt u dus zo naar centrum wandelen. Als u van een drankje houdt dan zou u de Meantime Brewing Company kunnen bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en dergelijke in Greenwich. U kunt uiteraard ook in andere delen van de stad verblijven en van daaruit per metro, DLR, trein en/of rivierboot naar dit historische deel van Londen reizen.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Andere bestemmingen in Londen

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers