Vakantie in de Western Highlands

Pass of Glencoe in de Western Highlands, Schotland

Op vakantie naar de regio rondom Glen Coe en Loch Lomond

De Western Highlands zijn een onderdeel van de bergachtige hooglanden van Schotland. Deze pagina gaat het over het Loch Lomond & the Trossachs National Park en het noordelijker gelegen gebied rondom Glen Coe. Hier vindt u ook de hoogste berg van het land, namelijk de Ben Nevis en de West Highland Way. Het nationale park is enerzijds vernoemd naar Loch Lomond, samen met Loch Ness het grootste meer van Schotland en anderzijds naar The Trossachs. Dit is het oostelijke deel van het park en hier liggen verschillende kleinere meren en bosrijke berglandschappen. Voorbeelden van plaatsen in het park zijn Luss, Drymen en Callander. Het gebied 'Ben Nevis & Glen Coe' is ook bergachtig maar het landschap voelt wat ruiger aan en heeft minder begroeiing. Hier niet ver vandaan vindt u het stadje Fort William, de grootste plaats in de omgeving en gelegen aan Loch Linnhe. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de buurt van Loch Lomond of andere delen van de Western Highlands.


Stoomtrein in Schotland Hotel in Schotland


Graag op rondreis door de Western Highlands?

Rondreizen door de Highlands of Scotland kan uiteraard ook. De linker variant is een autorondreis door dit deel van de Hooglanden en naar het westelijker gelegen Argyll waar u de kust ook nog kan opzoeken. De rechter variant is een rondreis met de trein. In dit gebied zijn namelijk ook enkele prachtige spoorlijnen waar u van schitterende uitzichten kunt genieten. Het aantal bestemmingen is dan uiteraard wel een stuk beperkter.


Highlands Highlands

Reis plannen naar de Western Highlands

Op de volgende tabbladen vindt u een mooie autorondreis door de Highlands en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen in deze specifieke streek. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar de Western Highlands kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

Luss Balmaha Callander

Killin Glencoe Fort William