Richmond, Thames Path en Kew Gardens - West Londen

Richmond aan de Theems in Londen Richmond aan de Theems in Londen Boeken Richmond Park in Londen Isabella Plantation in Richmond Park, Londen Richmond aan de Theems in Londen Ham House vlakbij Richmond aan de Theems in Londen Kew Gardens in Londen Chiswick House in Londen Hampton Court Palace in Londen Een reis naar Londen

Informatie en hotelsRichmond in Londen aan de Theems

Richmond is een stadje in het westen van Londen. Het heeft ongeveer 20 duizend inwoners en bevindt zich in het district Richmond-upon-Thames, vernoemd naar de rivier die hier doorheen stroomt. In en rondom het stadje zijn verschillende prachtige bezienswaardigheden. U kunt er enkele historische huizen (en tuinen) bezoeken, namelijk Marble Hill House, Ham House en Strawberry Hill House. Er is het plaatselijke museum en een klein aantal kilometer verderop het grote nationale rugbystadion van Twickenham waar u een rondleiding kunt krijgen maar waar ook het World Rugby Museum gesitueerd is.

Vlakbij het stadje is ook het nodige groen te vinden, namelijk het Richmond Park, het grootste koninklijke park van Londen dat tevens een natuurreservaat is en de Kew Royal Botanic Gardens (werelderfgoed). Daar kunt u ook het Kew Palace bezoeken. Deze locaties liggen allemaal bij de rivier en hier komt ook de wandelroute het Thames Path langs. Deze prima bewegwijzerde route gaat langs beide kanten van de rivier dus u kunt vele kilometers wandelen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Richmond.


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandRichmond Park en Thames Path

Deze plaats ligt aan het Thames Path, de meerdaagse wandelroute langs de rivier de Thames. Daarnaast zijn er vlakbij ook mooie kortere wandelingen te maken langs de rivier, zoals naar het historische Ham House en de Kew Gardens of in Richmond Park, het grootste park dat u in Londen kunt vinden. Het is behoorlijk omvangrijk dus u kunt er wel een tijdje rondlopen. Het is tevens een natuurreservaat waar bijvoorbeeld ook herten rondwaren, waar je de bostuinen van de Isabella Plantation kunt zien en waar je kunt relaxen in de Pembrooke Lodge tea rooms.

Meer info: Thames Path

De locatie van Richmond en Kew

Andere bestemmingen in Londen + Windsor

City of Westminsters City of London Kensington en Chelsea

Camden Town Greenwich Windsor

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

St Pancras International in Londen, Engeland

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. Uw reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card

Uw reis plannen door Londen

De reis naar Londen

Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Alles over vakantie vieren in Londen
→ Hotels en appartementen in Londen