Vakantie in Zuidwest Wales

Pembrokeshire Coast National Park in zuidwest Wales

Op vakantie naar de Pembrokeshire Coast, Gower en omstreken

In tegenstelling tot het zuidoosten van het land is zuidwest Wales een stuk dunbevolkter. Hier vindt u slechts dorpen en kleinere stadjes met uitzondering van de kuststad Swansea. Deze stad ligt vlakbij één van de mooie kustgebieden waar dit deel van Wales bekend om staat. Dat is de Gower Area of Outstanding Natural Beauty, een mooi schiereiland met mooie baaien, stranden en kliffen. In het uiterste zuidwesten ligt nog een dergelijk gebied maar dan nog groter en het heeft de status van nationaal park. Dit is de Pembrokeshire Coast, ook weer een kustgebied met kliffen, kapen, mooie natuur, wandelpaden en voor de kust enkele kleine eilandjes zoals Skomer. Aan zee vindt u onder andere het fraaie badplaatsje Tenby en het kleine historische St Davids. Voorbeelden van andere plaatsen zijn Pembroke, Fishguard en buiten het park Aberystwyth. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Pembroke Castle, Kidwelly Castle, St David's Cathedral en het National Wool Museum. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuidwest Wales.


Kathedraal in Pembrokeshire Hotel in Engeland


Graag op rondreis door Zuid Wales?

Het kan zijn dat dit deel van het Wales wat uitgebreider wilt verkennen. Links ziet u een autorondreis door Zuid Wales waarbij u verschillende mooie gebieden kunt bezoeken waaronder het nationale park maar ook de natuurgebieden in het zuidoosten van het land. Kastelen bezoeken kan bijvoorbeeld ook zeker, evenals de reis doortrekken naar het bergachtiger noorden.


Pembrokeshire GB

Reis plannen naar Zuidwest Wales

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Zuidwest Wales kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

Mumbles Laugharne Tenby

St Davids Fishguard Aberystwyth