Vakantie in het Lake District National Park en Cumbria

Derwentwater in het Lake District National Park, Engeland

Op vakantie in het bergachtige merengebied van Engeland

Het Lake District National Park vormt één van de mooiste landschappen van Engeland. Het is gesitueerd in Noordwest Engeland en naast de mooie meren heeft het ook een bergachtig, deels heuvelachtig terrein. Hierdoor is het een populair gebied om te wandelen. Recent is het ook nog eens uitgeroepen tot werelderfgoed vanwege de dramatische landschappen en de inspiratie die het vormde voor kunstenaars en dichters. De grootste meren zijn Lake Windermere en Derwentwater maar er zijn nog meer kleinere varianten zoals Ullswater en Buttermere. Meegaan op Lake Cruises is hier ook mogelijk. In het Lake District vindt u slechts dorpen met een beperkte omvang zoals Keswick, Grasmere, Bowness-on-Windermere, Ambleside, Coniston en Hawkshead. Naast de prachtige natuur zijn er tevens historische bezienswaardigheden te zien zoals de huizen van William Wordsworth en Muncaster Castle. Het graafschap Cumbria heeft overigens meer mooie gebieden zoals de North Pennines. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in het Lake District.


Steencirkel in Cumbria
Hotel in het Lake DistrictOp rondreis naar en door het Lake District

Het Lake District National Park is een prachtig natuurgebied en zeer geschikt om te wandelen. Maar misschien wilt u wel meer fraaie streken in Noord Engeland bezoeken. Kijk dan vooral bij de autorondreis hieronder (links). Een treinrondreis behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Er is een verbinding naar het nationale park en verder is het vervoer per bus zeer goed geregeld tussen de prominente plaatsen.


Reis plannen naar het Lake District

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar het Lake District National Park kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2020 — Groot-Brittannië Liefhebbers