Ambleside en Lake Windermere in het Lake District

Ambleside in het Lake District, Cumbria Het dorp Ambleside in het Lake District, Cumbria Ambleside bij Lake Windermere in Engeland Waterhead in het Lake District, Cumbria hotels boeken via GBLLake Windermere in het Lake District, Cumbria Troutbeck Valley in het Lake District, Cumbria Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Great Langdale in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Dove Cottage in Grasmere, Lake District Rydal Mount in het Lake District

Informatie over deze bestemmingAmbleside aan Lake Windermere in het Lake District, Engeland

Ambleside is een dorp in het centrum van het Lake District National Park. Het heeft ongeveer 2500 inwoners en ligt vlakbij het grote Lake Windermere. Het is een populair oord voor vakantiegangers vanwege haar locatie tov van het grote meer maar ook omdat het qua infrastructuur behoorlijk centraal ligt. Ambleside heeft voornamalijk 19e eeuwse architectuur, de nodige winkels, café's, restuarants en ook zeker hotels en pensions. Een iconische gebouw is het Bridge House, gesitueerd over het stroompje de Stock Ghyll. Het gebied ten zuiden van het dorp is heuvelachtig, de andere richtingen op vindt u de bergen. U zult dit gebied vooral bezoeken voor de mooie natuur maar u kunt in het dorp ook het Armit Museum en de opgravingen van het oude Romeinse fort bezoeken.

Ambleside loopt over in het kleinere Waterhead dat direct aan Lake Windermere gesitueeerd is en waar u op de pier op boten kunt stappen die u rondvaren over het grote meer. Lakeside Pier bevindt zich op 1,5 km lopen van Ambleside. Hier vlakbij kunt u ook een bezoekje brengen aan de Stagshaw Garden. U kunt overigens ook overnachten in Waterhead. Ook daar zijn enkele hotels te boeken, mooi vlakbij de pier.

Windermere Lake Cruises


Nog iets verder naar het zuiden, bij de oostoever van Lake Windermere, staat het officiële bezoekerscentrum van het nationale park. Dit centrum heet Brockhole en ligt richting het dorp Bowness-on-Windermere. Behalve het meer zijn er in de buurt van Ambleside uiteraard meer mooie locaties en gebieden zoals bijvoorbeeld Loughrigg Tarn, Tarn Howes, de Langdale vallei en vele heuvels en bergen. Ook behoorlijk vlakbij staan de huizen van van de beroemde schrijver/dichter William Wordsworth. Rydal Mount staat in het kleine Rydal en Dove Cottage in het grotere en populaire Grasmere, zeer schilderachtig dorp. In deze omgeving kunt u de kleinere meertjes Rydal Water en Grasmere bekijken en er langs wandelen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Ambleside en Waterhead.

Wandelen

Het Lake District National Park biedt zeer veel wandelmogelijkheden. Ambleside ligt wat dat betreft zeer centraal. Ga lopen in de bergen, langs Lake Windermere of bijvoorbeeld in rustige valleien als Great Langdale en de Troutbeck Valley. Lees hieronder verder.

➦ Meer info: Verslagen van enkele wandelroutes | Meer routes in de omgeving van Ambleside


Op een speciale locatie overnachten aan Lake Windermere?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het dorp zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel bij of vlakbij het water? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Dus niet alleen in dit dorp maar langs de gehele oever van Lake Windermere dus ook verder zuidwaarts richting of in Bowness of nog verder zuidwaarts in Lakeside Cumbria:

4 en 5 vijfsterrenhotels aan Lake Windermere
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers