Ambleside en Lake Windermere in het Lake District

Ambleside in het Lake District, Cumbria Het dorp Ambleside in het Lake District, Cumbria Ambleside bij Lake Windermere in Engeland Waterhead in het Lake District, Cumbria hotel boeken via GBL Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Troutbeck Valley in het Lake District, Cumbria Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Great Langdale in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Dove Cottage in Grasmere, Lake District Rydal Mount in het Lake District

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenAmbleside aan Lake Windermere in het Lake District, Engeland

Ambleside is een dorp in het centrum van het Lake District National Park. Het heeft ongeveer 2500 inwoners en ligt vlakbij het grote Lake Windermere. Het is een populair oord voor vakantiegangers vanwege haar locatie tov van het grote meer maar ook omdat het qua infrastructuur behoorlijk centraal ligt. Ambleside heeft voornamalijk 19e eeuwse architectuur, de nodige winkels, café's, restuarants en ook zeker hotels en pensions. Een iconische gebouw is het Bridge House, gesitueerd over het stroompje de Stock Ghyll. Het gebied ten zuiden van het dorp is heuvelachtig, de andere richtingen op vindt u de bergen. U zult dit gebied vooral bezoeken voor de mooie natuur maar u kunt in het dorp ook het Armit Museum en de opgravingen van het oude Romeinse fort bezoeken.

Ambleside loopt over in het kleinere Waterhead dat direct aan Lake Windermere gesitueeerd is en waar u op de pier op boten kunt stappen die u rondvaren over het grote meer. Lakeside Pier bevindt zich op 1,5 km lopen van Ambleside. Hier vlakbij kunt u ook een bezoekje brengen aan de Stagshaw Garden. U kunt overigens ook overnachten in Waterhead. Ook daar zijn enkele hotels te boeken, mooi vlakbij de pier.

Windermere Lake Cruises


Nog iets verder naar het zuiden, bij de oostoever van Lake Windermere, staat het officiële bezoekerscentrum van het nationale park. Dit centrum heet Brockhole en ligt richting het dorp Bowness-on-Windermere. Behalve het meer zijn er in de buurt van Ambleside uiteraard meer mooie locaties en gebieden zoals bijvoorbeeld Loughrigg Tarn, Tarn Howes, de Langdale vallei en vele heuvels en bergen. Ook behoorlijk vlakbij staan de huizen van van de beroemde schrijver/dichter William Wordsworth. Rydal Mount staat in het kleine Rydal en Dove Cottage in het grotere en populaire Grasmere, zeer schilderachtig dorp. In deze omgeving kunt u de kleinere meertjes Rydal Water en Grasmere bekijken en er langs wandelen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Ambleside en Waterhead.

Wandelen

Het Lake District National Park biedt zeer veel wandelmogelijkheden. Ambleside ligt wat dat betreft zeer centraal. Ga lopen in de bergen, langs Lake Windermere of bijvoorbeeld in rustige valleien als Great Langdale en de Troutbeck Valley. Lees hieronder verder.

Meer info: Verslagen van enkele wandelroutes | Meer routes in de omgeving van Ambleside


Op een speciale locatie overnachten aan Lake Windermere?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het dorp zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel bij of vlakbij het water? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Dus niet alleen in dit dorp maar langs de gehele oever van Lake Windermere dus ook verder zuidwaarts richting of in Bowness of nog verder zuidwaarts in Lakeside Cumbria:

4 en 5 vijfsterrenhotels aan Lake Windermere


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Ambleside

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Ambleside te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Er is geen treinverkeer in het hart van het nationale park maar niet ver weg in het dorp Windermere is wel een treinstation. Daar rijdt de trein via Kendal naar Oxenholme. Er rijden echter wel bussen naar en vanuit Ambleside. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Grasmere, Keswick, Windermere, Kendal maar ook naar Hawkshead, Coniston en locaties in Great Langdale zoals Elterwater en Dungeon Ghyll.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers