Vakantie in Somerset en Wiltshire

De tuinen van Stourhead in Wiltshire, Engeland

Wat is er te zien en waar kunt u verblijven?

Deze graafschappen liggen in het zuidwesten van Engeland en bestaan voor een groot deel uit natuurlijke gebieden. Zo vindt u in Wiltshire de West Wiltshire Downs en de North Wessex Downs. In Somerset kunt u van de natuur genieten in het Exmoor National Park, de Mendip Hills en de Quantock Hills. Het prachtige platteland van de Cotswolds ligt ook voor een deel in beide graafschappen maar dat gebied wordt op andere pagina's beschreven. Er zijn echter ook mooie steden en stadjes om te bezoeken zoals Salisbury, Wells, Glastonbury, het beroemde Bath en het grote Bristol dat overigens officieël bij Somerset hoort. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn het prehistorische Stonehenge, de Romeinse Baden van Bath, Salisbury Cathedral, Lacock Abbey en Dunster Castle vlakbij Minehead aan zee. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Somerset en Wiltshire. Wil u alvast vooruit plannen voor november of december om in aanloop naar de kerst vakantie te vieren in het historische Bath? Kijk dan hier op de pagina over kerst vieren in Bath.


Steencirkel in Wiltshire Hotel in Engeland


Romeins badhuis in Somerset vlak


Reis plannen naar Wiltshire en Somerset

Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis én een treinrondreis door dit deel van Engeland en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Wiltshire en Somerset kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Rondreizen door Somerset en Wiltshire

Hieronder ziet u twee mogelijke reisvarianten staan in dit gebied. Het spreekt voor zich dat u een autorondreis kunt maken, bijvoorbeeld door het zuidwesten van Engeland. De reis hieronder door Devon en Cornwall kan prima aangevuld worden met bestemmingen in Somerset en Wiltshire. Maar u kunt ook met de trein op pad gaan en enkele leuke steden bezoeken waaronder Salisbury en uiteraard het prachtige Bath in Somerset.

Bekijk specifieke bestemmingen

Bath Wells Minehead

Bristol Salisbury Avebury