Vakantie in Shropshire en Herefordshire

De stad Shrewsbury in Shropshire, Engeland

Op vakantie in de regio rondom Shrewsbury en Hereford

Deze graafschappen liggen in het westen van Engeland en grenzen beiden aan Wales. Slechts het oostelijke deel van Shropshire is wat dichtbevolkter maar verder is deze regio toch vooral rustig en zeer fraai. Het is een minder toeristisch gebied maar er is veel te zien, zoals stads -en dorpscentra met fraaie houten vakwerkhuizen, historische bezienswaardigheden en ook mooie heuvelachtige streken. Zo kunt u gaan wandelen in de Shropshire Hills of als het gaat om Herefordshire in de Wye Valley of de Malvern Hills, allen Areas of Outstanding Natural Beauty. Bekende plaatsen in deze gebieden met de voor deze regio zo typische vakwerkhuizen zijn Hereford en Shrewsbury, en de kleine marktstadjes Ludlow en Ledbury. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Ludlow Castle, Eastnor Castle en de vele musea en historische locaties rondom de Ironbridge Gorge. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Shropshire en Herefordshire.


Oud huis in Shropshire Hotel in Engeland


Kasteel in Herefordshire vlak


Graag op rondreis door West Engeland?

Misschien wilt u het westen van Engeland, dus de regio West Midlands wel wat uitgebreider bezchtigen. Kijkt u dan ook eens links waar u een autorondreis door dit gebied ziet. Dan kunt u de historische steden, stadjes en dorpen van de regio West Midlands bezoeken, inclusief de pittoreske Cotswolds. Rechts vindt u een treindrondreis langs verschillende historische steden en stadjes waaronder plaatsen in Herefordshire en Shropshire.


Warwickshire Oxford

Reis plannen naar Shropshire en Herefordshire

Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis én een treinrondreis door de regio West Midlands en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Shropshire en Herefordshire kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

Ironbridge Much Wenlock Shrewsbury

Ludlow Hereford Ledbury