Vakantie in Zuidoost Engeland - Kent & Sussex

Golvende heuvels in het South Downs National Park in East Sussex, Zuidoost Engeland

Op vakantie in landelijk Kent, Sussex en Hampshire

Zuidoost Engeland is een bekend vakantiegebied vanwege de vele historische bezienswaardigheden maar ook vanwege de tuinen en het fraaie platteland in de regio. Denk aan de Kent Downs en het golvende South Downs National Park in Sussex en Hampshire. U kunt in dit deel van het land vele kastelen, historische huizen en tuinen bezichtigen en ook vindt u er mooie stadjes zoals Canterbury, Rye en Winchester. Daarnaast is het gebied ook bekend van de grote badplaatsen waarvan Hastings, Eastbourne en Brighton het bekendst zijn. Een aanrader is ook het kustgebied van de Seven Sisters, de prachtige witte krijtrotsen van de South Downs. In Kent treft u historische bezienswaardigheden als Chartwell, Leeds Castle en Hever Castle. Bezoek de grote landelijke natuurgebieden Kent Downs en de High Weald. In Sussex & Hampshire kunt u oa. Bodiam Castle, Arundel Castle en het Jane Austen's House bezichtigen. Hieronder kunt u ook op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Zuidoost Engeland.


Kasteel in Kent Hotel in Engeland


Kasteel in Cornwall vlak


Reis plannen naar Zuidoost Engeland

Op de volgende tabbladen vindt u een autorondreis én een treinrondreis door Zuidoost Engeland en enkele voorbeelden van mooie vakantiebestemmingen. Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Kent, Sussex en Hampshire kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Op rondreis door Zuidoost Engeland

Hieronder ziet u twee rondreizen door Kent, Sussex en andere delen van Zuidoost Engeland staan, zowel met de auto als met de trein. Bezoek enkele historische stadjes, verschillende badplaatsen en havensteden en ook een prachtig kustgebied. De mogelijkheden zijn bij een autorondreis uiteraard uitgebreider maar ook voor de treinreiziger zijn er de nodige mooie plaatsen om te bezoeken. Kijk links voor een reis met de auto en rechts voor met de trein.


Bekijk enkele leuke plaatsen

Canterbury Goudhurst Royal Tunbridge Wells

Rye Eastbourne Brighton

Arundel Chawton Winchester