Badplaats Brighton in East Sussex - Zuid Engeland

De badplaats Brighton in East Sussex, zuidoost Engeland De pier van badplaats Brighton in Zuid Engeland Brighton Royal Pavilion in East Sussex hotel boeken via GBL Devil's Dyke in East Sussex De South Downs in East Sussex Het dorpje Rottingdean in East Sussex, Engeland Lewes in East Sussex Steyning in de South Downs Seven Sisters in de South Downs

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet Brighton Royal Pavilion in East Sussex, Engeland

Brighton is een grote badplaats aan de zuidkust van Engeland. Het is één van de bekendste en ook grootste badplaatsen in het land. Aan dit deel van de Engelse Zuidkust is veel bebouwd. De stad loopt door in Hove, Portslade, Southwickm Shoreham en Worthing. Aan de andere kant ligt het kustdorpje Rottingdean en dat loopt helemaal door tot in Newhaven. Brighton en omgeving dient als filmlocatie voor de tv-serie Grace, een detective. De badplaats is gesitueerd in het graafschap East Sussex en wordt direct omgeven door de landelijke natuur van het South Downs National Park, een golvend landschap met kleine dorpen -en stadjes, een prachtige kustlijn (bij Eastbourne) en genoeg wandelmogelijkheden. Net ten noorden van Brighton ligt bijvoorbeeld de Devil's Dyke, één van de mooiste locaties in het nationale park. De plek biedt mooie uitzichten en ligt aan de South Downs Way. Die meerdaagse wandelroute doorkruist het nationale park van west naar oost.

In de badplaats zelf kunt u natuurlijk ontspannen op het strand, een wandeling maken over de promenade maar er zijn ook enkele bezienswaardigheden. U vindt hier de iconische pier en u kunt een bezoek brengen aan het stijlvolle Brighton Royal Pavillion waar het museum en de kunstgallerie gevestigd zit. Ook zijn er enkele musea en een Sea Life Centre waar het aquarium staat. In het noorden van de stad vindt u nog Preston Manor, een mooi historisch herenhuis en daar vlakbij het Booth Museum, een natuurhistorisch museum. Als u gezelligheid zoekt en/of van winkel houdt ga dan ook zeker eens kijken in 'The Lanes', het historische stadsgedeelte dat vroeger nog onderdeel uitmaakte van het dorp Brighthelmstone. U vindt hier allerlei winkeltjes, boetieks en ook enkele antiekzaken.

Als u heel erg van antiek houdt dan zou u zeker het stadje Petworth in West Sussex willen bezoeken want daar zijn enkele tientallen van dergelijke winkeltjes. Dat is wel een uur rijden. Voorbeelden van mooie kleinere plaatsen dichter in de buurt zijn Lewes, Alfriston en Steyning. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Brighton. U kunt daarvoor ook de onderstaande interactieve kaart gebruiken.

Pub walk: Devil's Dyke en The Shepherd & Dog (32)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier in de streek in pal boven Brighton in het nationale park is er bijvoorbeeld een route van 8 km te volgen via het dorpje Fulking en het uitzichtpunt de Devil's Dyke. Onderweg kun je halt houden in de 17e eeuwse pub de Shepherd & Dog in Fulking.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Brighton

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Brighton te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Brighton duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid dat u met de trein vanuit Nederland via Brussel naar Londen reist. Het eindstation is London St Pancras en daar kunt u overstappen op een trein naar de badplaats, een rit van 1,5 uur. Vanuit de badplaats kunt u met de trein ook naar andere locaties in de buurt, zoals die andere badplaats Eastbourne, het stadje Lewes, de havenstad Portsmouth en de luchthaven van Gatwick.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Engeland

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuidoost EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers