Het stadje Rye in East Sussex - Zuidoost Engeland

Het stadje Rye in Zuid Engeland Het dorp Rye in East Sussex Mooie huizen in Rye, East Sussex Rye Castle in East Sussex hotel boeken via GBL De natuur van de High Weald in Kent Het dorp Winchelsea in East Sussex, Engeland Badplaats Hastings in East Sussex, Engeland Great Dixter House in Kent Bodiam Castle in de High Weald Sissinghurst Castle Garden in Kent Battle of Hastings in 1066

Informatie, hotels en vakantiehuizenStraatjes in het stadje Rye in East Sussex, Engeland

Rye is een klein stadje vrij dicht bij zee en één van de mooiste plaatsen in zuidoost Engeland. Het telt ongeveer 5 duizend inwoners is gesitueerd in het graafschap East Sussex. Het plaatsje is befaamd om haar pittoreske uitstraling. Het heeft namelijk leuke straatjes met vakwerkhuizen, winkeltjes en ook enkele oude herbergen. In de 18e eeuw gebruikte de Hawkhurst Gang - een smokkelaarsbende - de Mermaid Inn en de Olde Bell Inn. Die had men zelfs via geheime gangen met elkaar verbonden. Die oude herbergen bestaan nog steeds en in de Mermaid Inn kun je zelfs overnachten. Dat bevindt zich in het pittoreske Mermaid Street. Hawkhurst is overigens de naam van een dorpje in het binnenland. Dat bevindt zich niet ver van Rye in de High Weald, een zeer oud cultuurlandschap met kleine dorpen en stadjes, en een aantal mooie kastelen. Het gebied herbergt ook een aantal wijngaarden waarvan u er een paar kunt bezoeken, bijvoorbeeld vlakbij Battle en bij Tenterden. In het stadje zelf zult u een aantal fraaie vakwerkhuizen van buiten bekijken, een aantal winkeltjes binnenlopen en ook een paar historische bezoekersattracties bezoeken, namelijk het Rye Castle Museum en het Lamb House.

In de omgeving is natuurlijk nog meer te zien, waaronder dus mooie cultuurlandschappen en kusten maar ook historische bezienswaardigheden. Dit zijn onder andere Camber Castle, Smallhythe Place, Bodiam Castle, Dixter House & Gardens en het slagveld van Hastings waar ook een abdij staat. Hastings is ook en vooral de naam van een badplaats en ligt hier ook in de buurt. Ga daar heen als u de autenthieke sfeer van de Engelse 'seaside town' wilt beleven al is het niet meer zo als vroeger toen dat soort badplaatsen enorm populair waren. Daarnaast kunt u ook bezoek brengen aan het natuurreservaat Dungeness. Dat ligt aan zee en bestaat grotendeels uit kiezelstranden en water. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Rye en omgeving. Ook kunt u de onderstaande interactieve kaart daarvoor gebruiken voor uw zoektocht.


Wandelen in Rye

Vanuit het stadje kunt u ook zeker de nodige wandelingen maken. Het is bijvoorbeeld het begin of eindpunt van de High Weald Trail, de meerdaagse wandelroute die door het gelijknamige gebied loopt. Het is ook het beginpunt van de 1066 Walk, een route die te maken heeft met de belangrijke gebeurtenissen in dat jaar, namelijk de Battle of Hastings. Die route loopt dus ook door Battle waar u het slagveld kunt zien. Vervolgens ligt het ook nog aan de Saxon Shore Way waar met name het traject van Rye naar Hastings de moeite waard is. Dat pad loopt door het mooie Winchelsea en vervolgens langs de kust waarbij u via het East Hill Country Park op de kliffen boven de oude badplaats uitkomt.

Meer info: High Weald Trail | Wandelroutes - High Weald | 1066 Walk | Saxon Shore Way


Pub walk: Bodiam Castle, Castle Inn en Salehurst Halt (33)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. In de aangrenzende High Weald kunt u een route lopenn via Bodiam Castle, een bezoekersattractie van de National Trust. Dat is een een route van 10,5 km te volgen via het dorpje Saleshurst. Onderweg kun je halt houden in de Castle Inn in Bodiam, een pub die in net als het kasteel in het beheer is van de National Trust, gesitueerd aan de rivier de Rother. U kunt echter ook elders langs de route binnenstappen bij de Salehurst Halt in Salehurst.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Rye

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Rye te reizen. Het meest voor de hand ligt dat u met de auto gaat. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Rye duurt daarna nog ongeveer een uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Vanuit het stadje kunt u ook met de trein reizen, naar plaatsen in de buurt als Hastings en Eastbourne.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Engeland

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuidoost EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers