Het stadje Rye in East Sussex - Zuidoost Engeland

Het stadje Rye in Zuid Engeland Het dorp Rye in East Sussex Mooie huizen in Rye, East Sussex Rye Castle in East Sussex hotels boeken via GBLDe natuur van de High Weald in Kent Het dorp Winchelsea in East Sussex, Engeland Badplaats Hastings in East Sussex, Engeland Great Dixter House in Kent Bodiam Castle in de High Weald Sissinghurst Castle Garden in Kent Battle of Hastings in 1066

Informatie over deze bestemmingStraatjes in het stadje Rye in East Sussex, Engeland

Rye is een klein stadje vrij dicht bij zee en één van de mooiste plaatsen in zuidoost Engeland. Het telt ongeveer 5 duizend inwoners is gesitueerd in het graafschap East Sussex. Het plaatsje is befaamd om haar pittoreske uitstraling. Het heeft namelijk leuke straatjes met vakwerkhuizen, winkeltjes en ook enkele oude herbergen. In de 18e eeuw gebruikte de Hawkhurst Gang - een smokkelaarsbende - de Mermaid Inn en de Olde Bell Inn. Die had men zelfs via geheime gangen met elkaar verbonden. Die oude herbergen bestaan nog steeds en in de Mermaid Inn kun je zelfs overnachten. Dat bevindt zich in het pittoreske Mermaid Street. Hawkhurst is overigens de naam van een dorpje in het binnenland. Dat bevindt zich niet ver van Rye in de High Weald, een zeer oud cultuurlandschap met kleine dorpen en stadjes, en een aantal mooie kastelen. Het gebied herbergt ook een aantal wijngaarden waarvan u er een paar kunt bezoeken, bijvoorbeeld vlakbij Battle en bij Tenterden. In het stadje zelf zult u een aantal fraaie vakwerkhuizen van buiten bekijken, een aantal winkeltjes binnenlopen en ook een paar historische bezoekersattracties bezoeken, namelijk het Rye Castle Museum en het Lamb House.

In de omgeving is natuurlijk nog meer te zien, waaronder dus mooie cultuurlandschappen en kusten maar ook historische bezienswaardigheden. Dit zijn onder andere Camber Castle, Smallhythe Place, Bodiam Castle, Dixter House & Gardens en het slagveld van Hastings waar ook een abdij staat. Hastings is ook en vooral de naam van een badplaats en ligt hier ook in de buurt. Ga daar heen als u de autenthieke sfeer van de Engelse 'seaside town' wilt beleven al is het niet meer zo als vroeger toen dat soort badplaatsen enorm populair waren. Daarnaast kunt u ook bezoek brengen aan het natuurreservaat Dungeness. Dat ligt aan zee en bestaat grotendeels uit kiezelstranden en water. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Rye en omgeving. Ook kunt u de onderstaande interactieve kaart daarvoor gebruiken voor uw zoektocht.


Wandelen in Rye

Vanuit het stadje kunt u ook zeker de nodige wandelingen maken. Het is bijvoorbeeld het begin of eindpunt van de High Weald Trail, de meerdaagse wandelroute die door het gelijknamige gebied loopt. Het is ook het beginpunt van de 1066 Walk, een route die te maken heeft met de belangrijke gebeurtenissen in dat jaar, namelijk de Battle of Hastings. Die route loopt dus ook door Battle waar u het slagveld kunt zien. Vervolgens ligt het ook nog aan de Saxon Shore Way waar met name het traject van Rye naar Hastings de moeite waard is. Dat pad loopt door het mooie Winchelsea en vervolgens langs de kust waarbij u via het East Hill Country Park op de kliffen boven de oude badplaats uitkomt.

➦ Meer info: High Weald Trail | Wandelroutes - High Weald | 1066 Walk | Saxon Shore Way


Pub walk: Bodiam Castle, Castle Inn en Salehurst Halt (33)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. In de aangrenzende High Weald kunt u een route lopenn via Bodiam Castle, een bezoekersattractie van de National Trust. Dat is een een route van 10,5 km te volgen via het dorpje Saleshurst. Onderweg kun je halt houden in de Castle Inn in Bodiam, een pub die in net als het kasteel in het beheer is van de National Trust, gesitueerd aan de rivier de Rother. U kunt echter ook elders langs de route binnenstappen bij de Salehurst Halt in Salehurst.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers