Eastbourne en Beachy Head in East Sussex - Engeland

Badplaats Eastbourne in Zuid Engeland Zicht op Eastbourne in East Sussex, Engeland Mooie hotels in Eastbourne, Engeland Eastbourne Pier in East Sussex, Engeland Beachy Head in East Sussex hotel boeken via GBL Seven Sisters in East Sussex, Engeland Cuckmere Valley in East Sussex De South Downs in East Sussex Litlington White Horse in East Sussex Herstmonceux Castle in East Sussex

Informatie, hotels en b&b'sEastbourne Pier in East Sussex, Engeland

Eastbourne is een vrij grote badplaats in zuid Engeland. Het telt meer dan 100 duizend inwoners en ligt in het graafschap East Sussex, zuidoost Engeland. Het heeft een paar historische attracties waaronder het Redoubt Fortress en een echte pier waar je tevens kunt eten en drinken. Zo is er een restaurant, een tearoom en kunt u er fish & chips gaan eten. Aan weerszijden van de pier ligt het strand, het Grand Parade Main Resort Beach. Dat bestaat overigens voor de groot deel uit kiezel en een beetje zand. In het zuidoosten van Engeland zijn weinig echte zandstranden, het zand komt vaak te voorschijn als het eb is.

Misschien wel de grootste aantrekkingskracht van Eastbourne is dat het pal aan de rand van het South Downs National Park ligt waar u kunt wandelen in haar mooie glooiende heuvelachtige landschappen en vooral in het mooiste kustlandschap van Zuidoost Engeland. Hier vindt u namelijk Beachy Head en de Seven Sisters, de prachtige witte kliffen waarlangs u kilometers kunt wandelen. Dit kustpad behoort tot de South Downs Way, de meerdaagse wandelroute die eindigt (of begint) in deze badplaats. In de omgeving kunt u ook enkele historische bezienswaardigheden bezichtigen, zoals Pevensey Castle, Herstmonceux Castle, Hastings Castle en wat verder weg het beroemde slagveld van Hastings (1066) in het dorpje Battle. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in Eastbourne.


Op een speciale locatie overnachten in Eastbourne?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de badplaats zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's of pensions te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht.

5 vier -en vijfsterrenhotels in de badplaats Eastbourne


Wandelen vanuit Eastbourne

Dit is het begin of eindpunt van de South Downs Way, een meerdaagse wandelroute door het gelijknamige nationale park. Vanuit Eastbourne kunt u direct het wandelpad betreden dat naar Beachy Head leidt en prachtige uitzichten geeft over de Seven Sisters met haar witte krijtrotsen. Als u van een lange wandeling houdt dan kunt u doorlopen richting Birling Gap of helemaal naar Alfriston.

Meer info: South Downs Way | Alfriston - Eastbourne via Seven Sisters en Beachy Head


Pub walk: Seven Sisters en de Tiger Inn (31)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier in de streek langs de prachtige witte krijtrotsen van Seven Sisters is er bijvoorbeeld een route van 10 km te volgen via ook het dorpje East Dean. Onderweg kun je halt houden in de 15e eeuwse pub de Tiger Inn in East Dean, gesitueerd dus in het nationale park. U kunt daar ook overnachten. Kijk daarvoor hieronder.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

Accommodatie: Overnachten in de Tiger Inn


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Eastbourne

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Eastbourne te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Eastbourne duurt daarna nog minimaal 2 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Met het openbaar vervoer gaan is overigens ook mogelijk. Vanuit de badplaats kunt u ook met de trein naar andere locaties in de buurt reizen, zoals die andere badplaatsen Brighton en Hastings, het stadje Lewes in de South Downs, Londen (Victoria Station) en Gatwick Airport.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Engeland

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuidoost EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers