Vakantie in het Yorkshire Dales National Park

Het landschap van de Yorkshire Dales in Engeland

Op vakantie in de heuvels en dalen van Yorkshire

Het Yorkshire Dales National Park is een zeer fraai en heuvelachtig gebied in het noorden van Engeland. Het is gesitueerd in het graafschap North Yorkshire en is dunbevolkt. U vindt er de landschappen die vroeger in de tv serie rond dierenarts James Herriott te zien waren. Het huis (en museum) van de echte Herriott staat overigens buiten het park. Andere mooie locaties buiten het park zijn bijvoorbeeld het stadje Knaresborough en de historische stad York. De karaktervolle Yorkshire Dales worden getypeerd door vaak relatief smalle wegen, frequent geflankeerd door stenen muurtjes en heuvelachtige velden met schapen. U kunt hier ook uitstekend wandelen, bijvoorbeeld door de Pennine Way of de Dales Way te volgen. Voorbeelden van dorpen en stadjes waar u kunt verblijven zijn Settle, Grassington, Hawes en Aysgarth. Het stadje Skipton ligt aan de rand van het gebied. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in en buiten het park zijn Bolton Abbey en Ripon Cathedral. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Yorkshire Dales.


Landgoed in Oxfordshire Hotel in Engeland


Een rondreis maken door Noord Engeland?

Als u het nationale park en ook andere delen van Noord Engeland wilt bezoeken, bekijkt u dan ook de rondreizen hieronder. De linker varian gaat per auto en brengt u naar oude steden maar vooral ook fraaie nationale parken. De rechter versie is een treinrondreis door dit deel van het land. De spoorlijn door de Yorkshire Dales is één van de mooiste van het land. U heeft vanzelfsprekend minder vrijheid qua bestemmingen dan wanneer u met de auto gaat maar er zijn genoeg mogelijkheden om mooie plaatsen en prachtige gebieden te bezoeken.


North York Moors Yorkshire

Reis plannen naar de Yorkshire Dales

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar het Yorkshire Dales National Park kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

Swaledale Hawes Settle

Horton-in-Ribblesdale Malham Grassington

Knaresborough Harrogate York