Vakantie in Cheshire en Merseyside

Paadje langs de kerk in Cheshire, Engeland

Op vakantie naar de regio rondom Chester en Liverpool

Deze graafschappen liggen in het noordwesten van Engeland en zijn deels verstedelijkt. Bekend is uiteraard de historische havenstad Liverpool met zijn vele musea maar in Merseyside vindt u ook een zeer uitgestrekt kustgebied met grote stranden en duinen. Daar ligt ook de badplaats Southport. Cheshire heeft niet een enorm grote stad. De bekendste plaats is ongetwijfeld het oude Chester, befaamd om zijn prachtige centrum met zijn houten gebouwen. Voorbeelden van andere steden en stadjes zijn Warrington, Knutsford en Macclesfield. De heuvels van het Peak District National Park zijn te vinden in het oostelijke grensgebied. Voorbeelden van bezienswaardigheden zijn Chester Cathedral, Lyme Park, Beeston Castle, Museum of Liverpool en het Beatles Story Museum. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Cheshire en Merseyside. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Stad in Cheshire, Engeland
Hotel in EngelandLandgoed in Cheshire
Museum in LiverpoolGraag op rondreis door Noordwest Engeland en Noord Wales?

U kunt hier uiteraard met de auto naartoe op vakantie. Denk aan een rondreis naar het Peak District National Park en omgeving dat voor een klein deel in het graafschap Cheshire gesitueerd is. Maar als u met het openbaar vervoer wenst te reizen dan zijn er ook zeker mogelijkheden om de mooie steden in de regio zoals Chester en Liverpool te bezoeken. U zou een rondreis kunnen maken en het bezoek aan steden oa. kunnen combineren met een verblijf in het bergachtige Snowdonia National Park in Noord Wales.


Reis plannen naar Cheshire en Merseyside

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Cheshire en het Merseyside kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


Specifieke bestemmingen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers