Kathedraalstad Winchester in Hampshire - Engeland

Kloostergebouwen bij Winchester Cathedral in Hampshire Het stadje Winchester in Hampshire Ronde tafel van Koning Arthur in de Great Hall in Winchester Winchester Cathedral in Hampshire Gurkha Museum in Winchester, Hampshire hotel boeken via GBL South Downs National Park in Hampshire, Zuid Engeland Old Winchester Hill in de South Downs Jane Austen's House in Chawton, Hampshire Southampton in Hampshire

Informatie en hotelsDe kathedraal van Winchester in Hampshire, Engeland

Winchester is relatief kleine historische stad in het graafschap Hampshire. Het ligt pal aan de westelijke rand van het South Downs National Park waar u kunt genieten van de natuur en kunt gaan wandelen. Naast de mooie omgeving is er echter ook veel te zien in de plaats zelf. Het heeft verschillende historische bezienswaardigheden waaronder de prachtige kathedraal, het 18e eeuwse gildehuis (alleen van buiten), enkele musea en ook de middeleeuwse Great Hall waar de beroemde ronde tafel van King Arthur te zien is. Of beter gezegd: het is in de 13e eeuw laten vervaardigen door koning Edward I voor een toernooi. Winchester Cathedral is overigens ook de plek waar de beroemde schrijfster Jane Austen begraven is. Haar voormalige huis staat in een ander deel van Hampshire, in het dorpje Chawton. Dat is nu het museum dat aan haar gewijd is. De kathedraal heeft overigens ook gediend als filmlocatie van tv-serie The Crown, zowel voor scenes van de trouwerij van Prince Charles met Lady Diana als voor de begrafenis van Winston Churchill.

In de stad kunt u ook verschillende militaire musea bezichtigen waaronder het Gurkha Museum en het Royal Green Jackets Museum. Verder vindt u in de stad ook de Winchester City Mill en de ruïne van Wolvesay Castle zien. Wat verder weg kunt u bijvoorbeeld ook het oude huis van Jane Austen en het New Forest National Park bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Winchester.


Wandelen naar/vanuit Winchester

De stad is het begin of eindpunt van de South Downs Way, de meerdaagse wandelroute door het heuvelachtige en golvende platteland van het nationale park. De eerste etappe van de route loopt via Beacon Hill naar het kleine Exton, vlakbij Old Winchester Hill.

Meer info: South Downs Way

Pub walk: Hinton Ampner en Flower Potts Inn (35)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Net ten oosten van de stad net in her nationale park is er bijvoorbeeld een route van 12 km te volgen via het dorpje Cheriton al begint de route bij het historische huis Hinton Ampner dat beheerd wordt door de National Trust en te bezichtigen is. Onderweg kun je halt houden in de pub de Flower Potts Inn in Cheriton.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Winchester

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Winchester te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Winchester duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen, bijvoorbeeld naar Southampton Airport. Vanaf die luchthaven kunt u met de trein in 10 minuten naar Winchester reizen. Eenmaal in het stadje kunt u met de trein ook naar andere locaties zoals London Waterloo, Oxford en badplaats Bournemouth.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Engeland

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuidoost EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers