Kathedraalstad Winchester in Hampshire - Engeland

Kloostergebouwen bij Winchester Cathedral in Hampshire Het stadje Winchester in Hampshire Ronde tafel van Koning Arthur in de Great Hall in Winchester Winchester Cathedral in Hampshire Huis van Jane Austen in Hampshire hotels boeken via GBLSouth Downs National Park in Hampshire, Zuid Engeland Old Winchester Hill in de South Downs Jane Austen's House in Chawton, Hampshire Het stadje Romsey in Hampshire Hilliers Arboretum in Hampshire

Informatie en hotelsDe kathedraal van Winchester in Hampshire, Engeland

Winchester is relatief kleine historische stad in het graafschap Hampshire. Het ligt pal aan de westelijke rand van het South Downs National Park waar u kunt genieten van de natuur en kunt gaan wandelen. Naast de mooie omgeving is er echter ook veel te zien in de plaats zelf. Het heeft verschillende historische bezienswaardigheden waaronder de prachtige kathedraal, het 18e eeuwse gildehuis (alleen van buiten), enkele musea en ook de middeleeuwse Great Hall waar de beroemde ronde tafel van King Arthur te zien is. Of beter gezegd: het is in de 13e eeuw laten vervaardigen door koning Edward I voor een toernooi. Winchester Cathedral is overigens ook de plek waar de beroemde schrijfster Jane Austen begraven is. Het huis waar ze toen woonde - nr 8 College Street - staat er nog maar is niet te bezichtigen. Op het huis staat een blauw plakkaat met de tekst er op dat ze er haar laatste dagen doorbracht. Het huis waar ze in haar kinderjaren woonde staat in een ander deel van Hampshire, in het dorpje Chawton. Dat is nu het museum dat aan haar gewijd is. De kathedraal heeft overigens ook gediend als filmlocatie van tv-serie The Crown, zowel voor scenes van de trouwerij van Prince Charles met Lady Diana als voor de begrafenis van Winston Churchill.

In de stad kunt u ook het militaire Gurkha Mus Verder vindt u in de stad ook de Winchester City Mill en de ruïne van Wolvesay Castle zien. Wat verder weg kunt u bijvoorbeeld ook het oude huis van Jane Austen en het New Forest National Park bezoeken. U kunt in de omtrek ook nog een heel mooie tuin, tevens arboretum bezichtigen zowat aan de rand van het kleine stadje Romsey en dat gaat om de Sir Harold Hilliers Gardens. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Winchester.


Wandelen naar/vanuit Winchester

De stad is het begin of eindpunt van de South Downs Way, de meerdaagse wandelroute door het heuvelachtige en golvende platteland van het nationale park. De eerste etappe van de route loopt via Beacon Hill naar het kleine Exton, vlakbij Old Winchester Hill. Net ten oosten van de stad net in het nationale park is er bijvoorbeeld ook een route van 12 km te volgen via het dorpje Cheriton al begint de route bij het historische huis Hinton Ampner dat beheerd wordt door de National Trust en te bezichtigen is. Onderweg kun je halt houden in de pub de Flower Potts Inn in Cheriton.

Meer info: South Downs WayDirect boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Engeland

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuidoost EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers