Canterbury in Kent - Zuidoost Engeland

Gondels op het water in het historische stadje Canterbury in Engeland Het stadje Canterbury in Kent, zuidoost Engeland Bovenaanzicht van de kathedraal van Canterbury in Engeland Canterbury Cathedral in Kent, Engeland St Augustine's Abbey in Canterbury, Kent hotel boeken via GBL Platteland van Kent Het dorpje Chilham in Kent Devil's Kneading Trough in de Kent Downs Leeds Castle in Kent Het stadje Whitstable in Kent

Informatie, hotels en appartementenDe kathedraal van Canterbury in Kent, Engeland

Canterbury is een relatief kleine historische stad in het graafschap Kent in zuidoost Engeland. Het heeft een mooi oud centrum waar onder andere de prachtige kathedraal te vinden is. Dat imposante bouwwerk behoort tot het werelderfgoed en dat komt ook deels omdat het eeuwen lang een beroemd bedevaartoord is geweest. Daarnaast vindt u in de stad een gezellig centrum, een paar musea zoals bijvoorbeeld over de Romeinse Tijd want deze plaats bestaat al erg lang. Ook kunt u de ruïne bekijken van St Augustine's Abbey. Niet ver van hier kunt u ook genieten van natuur en mooie landschappen. Even ten zuidwesten van de stad ligt namelijk het gebied genaamd de Kent Downs, een Area of Outstanding Natural Beauty. Daar kunt u tevens prima wandelen, waaronder langs de meerdaagse wandelroute de North Downs Way die hier ook langs komt. Maar dat is niet alles want in de omgeving kunt u ook één van lands oudste bossen bezoeken (The Blean), twee dierenparken bezoeken en Brogdale Collections gaan bekijken. Dat is de grootste collectie fruitbomen -en planten ter wereld. U kunt op de kaart en hieronder een aantal hotels en bezienswaardigheden vinden.


Wandelen in Canterbury

Het stadje werd door de moord op Thomas Becket, aartsbisschop van Canterbury in de middeleeuwen, een bedevaartsoord. Zo loopt er een route hier naartoe genaamd de Pilgrim's Way, een wandelroute die ook onderdeel is van de bekendere North Downs Way. Die laatste route gaat door het heuvelachtige deel van de Kent Downs en in het westen door de Surrey Hills maar dit traject is een uitzondering. De route vanuit de heuvels naar Canterbury is een soort van extra alternatieve route door iets vlakker gebied. Zo kunt u vanuit het stadje een pad volgen naar het pittoreske dorpje Chilham. Oostwaarts wandelt u naar het havenstadje Dover en de beroemde witte kliffen. Het westelijke uiteinde van de pelgrimsroute ligt nog een eind verder naar het westen dan de North Downs Way en wel in een ander kathedraalstadje. Dat is Winchester.


Meer info: North Downs Way | Pilgrim's Way


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Canterbury

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Canterbury te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Canterbury duurt daarna nog ongeveer een half uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Met het openbaar vervoer gaan is overigens ook mogelijk. Zo kunt u met de trein naar Londen. U stapt daar uit op St Pancras International. Op dat station kunt u overstappen op een trein naar Canterbury. Vanuit het stadje kunt u bijvoorbeeld ook met de trein naar andere plaatsen in de omgeving als Ramsgate, Broadstairs, Dover, Chilham en Faversham.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Engeland

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuidoost EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers