Vakantie in Northumberland

Hadrian's Wall in Northumberland, Engeland

Op vakantie in het land van oude kustkastelen en Hadrian's Wall

Het graafschap Northumberland ligt in de noordoosthoek van Engeland, op de grens met Schotland. Het is relatief dunbevolkt en u vindt er alleen kleinere stadjes en dorpen, en ook mooie afwisselende natuurgebieden en landschappen. Eén daarvan is het zeer fraaie kustgebied dat de status bezit van Area of Outstanding Natural Beauty. Het is een vlak kustlandschap met met enkele dorpen en oude kastelen die u kunt bezichtigen. U vindt er ook het pelgrimsoord Holy Island of Lindisfarne, dat bij eb te betreden is. Dit graafschap speelt overigens ook een prominente rol in de bekende tv-serie Vera.

En dan is er het Northumberland National Park waar naast de Cheviot Hills ook een deel van Hadrian's Wall gesitueerd is. Langs deze muur, één van 's lands meest imposante historische bezienswaardigheden, liggen tevens wandelpaden die u kunt volgen, Het fraaie kuststadje Berwick-upon-Tweed ligt aan zee. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden zijn Alnwick Castle, Bamburgh Castle, Cragside en de net al genoemde Muur van Hadrianus. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in Northumberland. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Dorp in Northumberland, Engeland
Hotel in EngelandKasteel in Northumberland
GBEen mooie autorondreis door Northumberland

Hieronder ziet u een autorondreis die u van alles laat zien in de Engels-Schotse grensstreek. Dan gaat u naar Northumberland met al zijn historie, heuvels en fraaie kusten maar ook naar de Scottish Borders.


Reis plannen naar Northumberland

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Northumberland kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland


Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers