Vakantie in de Chilterns - Buckinghamshire en Oxfordshire

Het landschap van de Chilterns in Engeland

Op vakantie naar het land van Midsomer Murders en Roald Dahl

De Chilterns is een Area of Outstanding Natural Beauty in het zuiden van Engeland, niet heel ver ten noordwesten van Londen. Het heuvelachtige en fraaie landelijke gebied bestrijkt verschillende graafschappen waaronder Buckinghamshire en Oxfordshire. U vindt er vooral dorpen en kleine historische stadjes maar aan de randen van de Chiltern Hills zijn ook wel degelijk steden zoals en iets verder Oxford. De rivier de Theems stroomt ook in dit gebied, onder andere door Dorchester, Wallingford, Henley en Marlow. Dat is ook de streek waar de beroemde tv serie Midsomer Murders (Inspector Barnaby) wordt opgenomen. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden zijn de landgoederen Wycombe Park en Stonor Park, andere historische huizen als Chenies Manor en Waddesdon Manor, en de uitgestrekte lavendelvelden bij Hitchin. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in de Chilterns. Bent u toch vooral geïnteresseerd in het bezoeken van locaties uit de langst lopende detective-serie van Engeland? Bekijk dan deze pagina over Midsomer Murders.


Historisch huis in de Chilterns Hotel in Engeland


Op autorondreis langs Midsomer Murders locaties en verder

Misschien bent u wel van plan om meer pittoreske Engelse gebieden te bezoeken tijdens uw vakantie dan alleen het land van Midsomer Murders en de Chilterns. Er zijn in de regio wat dat betreft meer hele mooie vakantiebestemmingen. Kijk dan hieronder voor een autorondreis die aan die wensen voldoet.


Wiltshire GB

Reis plannen naar de Chilterns

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar de Chilterns kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

Wallingford Henley Marlow

Great Missenden Hitchin Oxford