Henley-on-Thames in Oxfordshire - Chilterns

Het stadje Henley-on-Thames in Engeland Het stadje Henley-on-Thames in Oxfordshire Henley-on-Thames in de Chilterns hotels boeken via GBLHambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Turville in Buckinghamshire Marlow in Buckinghamshire Stonor Park in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns, Engeland Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Basildon Park in Berkshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire Windsor Castle in Berkshire

Informatie over deze bestemmingGreys Court in de Chilterns, Oxfordshire

Henley-on-Thames is een klein stadje in het graafschap Oxfordshire in zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer tien duizend inwoners, ligt aan de rivier en tevens pal aan de rand van het mooie, licht heuvelachtige gebied genaamd de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty. Zo zit u hier vlakbij één van de pittoreske valleien van dit stukje Engeland. Dat is de groene Hambleden Valley met leuke enkele dorpjes als Hambleden, Turville en Fingest. De North Wessex Downs Area of Outstanding Natural Beauty ligt een eind verder westwaarts. Dat is ook een beschermd heuvelgebied, wel met aanzienlijk minder bezoekersattracties.

In de omtrek zijn echter nog veel meer bezienswaardigheden te vinden, met name in de vorm van historische huizen met tuin en landgoederen. Denk aan Greys Court, Nuffield Place en Stonor Park en nog wat verder weg Basildon Park, West Wycombe Park, Hughenden Manor en de tuinen van Cliveden. In de buurt ligt ook het stadje Wallingford, het Causton uit Midsomer Murders. Kijk hieronder voor nog meer info over de tv-serie.

Verblijf in het land van Midsomer Murders


Wandelen in Henley-on-Thames

Dit is zeker een regio waar u prima kunt wandelen. Vanuit het stadje kunt u twee richtingen uit het Thames Path volgen, bijvoorbeeld naar het stadje Marlow. Daarnaast kunt u ook routes lopen op het heuvelachtige en natuurlijke platteland van de Chilterns. Hieronder ziet u enkele voorbeelden staan. Niet ver hiervandaan in de Chiltern Hills kunt u een route lopen van 6,5 km in en rond het fraaie dorp West Wycombe en het gelijknamige landgoed dat u kunt bezichtigen. Zowel dorpje als landgoed (en huis) worden geconserveerd door de National Trust. Onderweg kun je halt houden in de pub George & Dragon, vlakbij het historische huis.

➦ Meer info: Thames Path | Enkele routes in the Chilterns


Pub walk: West Wycombe en George & Dragon (43)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hiervandaan in de Chiltern Hills kunt u een route lopen van 6,5 km in en rond het fraaie dorp West Wycombe en het gelijknamige landgoed dat u kunt bezichtigen. Zowel dorpje als landgoed (en huis) worden geconserveerd door de National Trust. Onderweg kun je halt houden in de pub George & Dragon, vlakbij het historische huis.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers