Oost Schotland - Fife, Angus en Perth & Kinross

Wandelaars in de natuur van Perth and Kinross, Oost Schotland

Op vakantie naar pittoreske kustdorpen, historische stadjes en heuvels

Oost Schotland is geen specifieke benaming van een regio maar slaat in dit geval op de raadsgebieden Fife, Angus en Perth & Kinross. Het landschap hier in het oosten is een stuk vlakker dan in het westen al geldt dat zeker niet voor alle delen. Hoe verder u landinwaarts gaat, hoe heuvelachtiger het wordt, uitgezonderd de Lomond Hills. Fife en Angus grenzen aan zee en daar vindt u kuststadjes -en dorpen als St Andrews, Crail, Arbroath en Montrose maar ook wandelpaden langs de kust. Verder landinwaarts vindt u de stad Dundee en het wat kleinere Perth. Daarna beginnen de echte natuurgebieden zoals het Tay Forest Park, het gebied rond Loch Tummel en Glen Lyon. In dit gebied liggen kleinere plaatsen als Pitlochry en Aberfeldy. Voorbeelden van bezienswaardigheden in de regio zijn Dunfermline Palace, Glamis Castle, Dewar's World of Whisky en Blair Castle. Ga hieronder tevens op zoek naar een hotel, b&b, herberg of vakantiehuis in deze regio in het oosten van Schotland. Of bekijk eerst de uitgelichte vakantiebestemmingen en zoek daar een accommodatie.


Kustdorpje in oost Schotland
Hotel in SchotlandKasteel in Angus
Paleis in PerthshireOp rondreis door Oost Schotland

Zie hier een voorbeeld van een autorondreis door dit gebied. Wat precies de bestemmingen worden hangt af van uw wensen tav de reis en type accommodaties waar u wilt overnachten.


Reis plannen naar Oost Schotland

Bekijk hieronder informatie over hoe u per auto, veerboot, trein of vliegtuig naar Fife, Angus en Perth & Kinross kunt reizen of hoe u de planning van uw vakantie kunt laten verzorgen, inclusief te boeken accommodaties.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland

Bekijk enkele leuke plaatsen

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers