Arundel in de South Downs - West Sussex

Het stadje Arundel in West Sussex Arundel in de South Downs Arundel Castle in West Sussex hotel boeken via GBL Het South Downs National Park in Zuid Engeland Steyning in de South Downs Het antiekstadje Petworth in West Sussex Het historische Petworth House in Zuid Engeland Het stadje Amberley in West Sussex, Engeland Bognor Regis in West Sussex Weald and Downland Living Museum in Sussex West Dean Gardens in West Sussex

Informatie, hotels en vakantiehuizenArundel Castle in zuid Engeland

Arundel is een klein historisch stadje in het graafschap West Sussex, zuidoost Engeland. Het heeft met minder dan 4 duizend inwoners de omvang van een dorp en ligt aan de rivier de Arun. De grote trekplijster hier is het prachtige gerenoveerde middeleeuwse Arundel Castle met zijn tuinen en park. Het huidige bouwwerk stamt qua design vooral uit de 18e eeuw, het oorspronkelijke kasteel werd al in de 11e eeuw gebouwd. Ook kunt u hier het plaatselijke museum en de eveneens mooie kathedraal bezoeken. Het stadje is tevens gesitueerd in het heuvelachtige South Downs National Park waar u bijvoorbeeld prima kunt wandelen maar ook de nodige mooie dorpen en bezienswaardigheden kunt bezichtigen. Een leuk stadje in deze streek is bijvoorbeeld Petworth waar maar liefst meer dan dertig antiekwinkels zijn gesitueerd. U vindt in die plaats ook een fraai historisch landgoed met belangrijke kunstcollectie. Als u van antiek houdt dan zou u ook naar de Ardingly International Antiques & Collectors Fair kunnen gaan, de grootste antiekmarkt van Zuid Engeland. De South of England Showground ligt net als Arundel ook in het graafschap West Sussex. Bekijk hier de data van deze en andere grote antiekmarkten in Engeland.

Arundel ligt ook niet ver van de badplaatsen Worthing en Bognor Regis. Een dagje relaxen bij de zee is dus mogelijk. In de regio zijn ook de nodige historische bezoekersattracties zoals het Amberley Museum, Parham House & Gardens, de Bignor Roman Villa en het Weald and Downland Living Museum. Dit is een openluchtmuseum met allemaal oude cottages uit de regio. Daar weer vlakbij vind u ook de West Dean Gardens, mooie tuinen vlakbij het gelijknamige college. Niet ver van hier vindt u ook het stadje Chichester met haar mooie kathedraal en daar vlakbij de Chichester Harbour, een natuurlijk havengebied en tevens één van de minst bebouwde gedeelten van de Engelse zuidkust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Arundel en omgeving. Ook kunt u de onderstaande interactieve kaart gebruiken om uw plek te vinden in het stadje of de omgeving.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Arundel

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Arundel te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Arundel duurt daarna nog minimaal 2,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen want er zijn vluchten naar Gatwick Airport vanwaar u in ongeveer 50 minuten met de trein naar Arundel kunt reizen. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar andere locaties, zoals Portsmouth, Chichester, Bognor Regis, Worthing en Brighton.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Engeland

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuidoost EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers