Bowness-on-Windermere in het Lake District - Engeland

Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Bowness-on-Windermere in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria hotel boeken via GBL Ambleside in het Lake District, Cumbria Hawkshead in het Lake District Troutbeck Valley in het Lake District, Cumbria Loughrigg Tarn in het Lake District, Cumbria Grasmere in het Lake District, Cumbria Kendal in Cumbria Sizergh Castle in Cumbria Levens Hall in Cumbria

Informatie, hotels en vakantiehuizenDe trekpleister Bowness-on-Windermere in het Lake District, Engeland

Bowness-on-Windermere is een klein stadje in het zuiden van het prachtige en bergachtige Lake District National Park. Het ligt in het graafschap Cumbria in noordwest Engeland. Bowness ligt tevens aan het grote Lake Windermere waar u mooie cruises kunt maken of langs kunt wandelen. Dit is het minder bergachtige (meer heuvelachtige) deel van het nationale park. Naast de natuurlijke schoonheid zijn er ook enkele bezienswaardigheden zoals de World of Beatrix Potter en het Windermere Jetty Museum. Iets verder weg zijn overigens nog veel meer mooie locaties te bezoeken waaronder bijvoorbeeld het Blackwell Arts & Crafts House, het bezoekerscentrum Brockdale en Hill Top Farm aan de andere kant van het meer. Er zijn overigens vele schitterende wandelmogelijkheden in dit nationale park. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Bowness-on-Windermere en omgeving.


Wandelen rond Windermere

Deze plaats is het eindpunt van de Dales Way, een meerdaagse wandelroute door de Yorkshire Dales en het Lake District. Daarnaast zijn er verschillende andere mooie wandelingen te maken vanuit het dorp en rondom het meer waaronder de Windermere Way. U kunt bijvoorbeeld de route volgen naar Townend in Troutbeck en naar Post Knott. Vanaf de ander kant van het grote meer kunt u bijvoorbeeld wandelen naar Claife Heights, Low Blind How en Wray Castle. Er zijn zoveel opties in deze regio. In de buurt van Grasmere zijn ook allerlei mooie routes te lopen, zowel heuvelop als langs kleinere meren. Kijk hieronder voor een flink aantal mogelijkheden.

Meer info: Dales Way | Windermere Way | Routes in de omgeving van Lake Windermere


Op een speciale locatie overnachten aan Lake Windermere?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het dorp zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel bij of vlakbij het water? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Dus niet alleen in dit dorp maar langs de gehele oever van Lake Windermere, van Waterhead (Ambleside) in het noorden tot Lakeside Cumbria in het zuiden:

4 en 5 vijfsterrenhotels aan Lake Windermere


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Windermere

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Windermere te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog ongeveer 2,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit ongeveer een half uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Bowness aan het water heeft geen treinstation maar een klein eindje verderop in Windermere vindt u er wel één. Dat is tevens het einde van de spoorlijn. Vanaf daar rijden treinen naar Oxenholme. Het stadje Kendal ligt ook langs dit spoor. Er rijden ook bussen naar bijvoorbeeld Ambleside, Grasmere en Keswick.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers