Plaatsen in het Lake District

Grasmere in het Lake District, Cumbria Keswick in het Lake District Wasdale in het Lake District, Cumbria Glenridding aan Ullswater in Engeland Keswick in het Lake District Kirkby Lonsdale in Cumbria

Mogelijke bestemmingen in het Lake District

Het Lake District is een heuvel -en bergachtig nationaal park in het uiterste noordwesten van Engeland en ligt in zijn geheel binnen het graafschap Cumbria In het gebied vindt u alleen dorpen en met Keswick één klein stadje. Keswick is ook een plek met winkeltjes en veel hotels, b&b's en ook vakantiehuizen om te overnachten en dat geldt ook voor Grasmere, Ambleside en Bowness. Deze laatste twee plaatsen liggen aan het grote Lake Windermere. In Grasmere betaalt u wat meer voor een hotel. Ook Hawkshead en Coniston zijn mooie en gezellige dorpjes. Wilt u in een nog wat rustigere omgeving overnachten? Denk dan bijvoorbeeld aan Wasdale, Glenridding en Elterwater.

Op het volgende tabblad staan nog plaatsen buiten het nationale park, in andere delen van Cumbria. Op de interactieve kaart hieronder ziet u de uitgelichte bestemmingen ook terug. Op elke pagina die u hieronder aanklikt vindt u meer info en kunt u zoeken naar een accommodatie in de vorm van een hotel, herberg, b&b, vakantiehuis of appartement in en in de buurt van de betreffende plaats. Wilt u liever zoeken op accommodaties in het gehele nationale park? Ga dan vooral naar de volgende pagina:

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in het Lake District


legenda van kaart

Mogelijke bestemmingen buiten het nationale park

Buiten het Lake District National Park zijn ook nog verschillende mogelijke bestemmingen. Dit zijn dus plaatsen in de overigen delen van het grote graafschap Cumbria. Kendal en Grange-over-Sands liggen echter wel zee dichtbij het nationale park, zelfs aan de rand. Kendal is een stadje. Arnside ligt in Arnside & Silverdale, een conservatiegebied aan de kust. Het fraaie Kirkby Lonsdale ligt vlakbij de Yorkshire Dales en het Forest of Bowland in Lancashire en Kirkby Stephen ligt ingeklemd tussen de Yorkshire Dales en de ruige North Pennines.


Terug naar:

→ Lake District
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers