Fishguard aan de Pembrokeshire Coast in Wales

Fishguard aan de kust van Pembrokshire, Zuidwest Wales Het kustdorp Fishguard in Pembrokshire, Zuidwest Wales hotel boeken via GBL Porthgain in Pembrokshire, Zuidwest Wales Trefin in Pembrokeshire, Wales Abermawr in Pembrokeshire, Zuidwest Wales St David's Cathedral in Pembrokeshire, Wales Whitesands Beach in Pembrokeshire, Wales Newport Sands in Pembrokeshire, Wales Cardigan in Pembrokeshire, Wales Ceibr Bay in het Pembrokeshire Coast National Park, Wales

Informatie en hotelsDinas Head in het Pembrokeshire Coast National Park, Wales

Fishguard is een kustdorp in het noorden van het Pembrokeshire Coast National Park in het zuidwesten van Wales. Het ligt aan een kleine baai waar ook de terminal gesitueerd vanwaar veerboten naar Ierland vertrekken. Dit gebied is befaamd om zijn prachtige kustlandschappen. In het gebied rondom deze plaats vindt u de ruigste kustgebieden van de regio met 'landmarks' als Strumble Head en Dinas Head. Historische bezienswaardigheden in de directe omgeving van het dorp zijn er niet veel. Iets verder weg vindt u bijvoorbeeld de ruïnes van Cilgerran Castle en St Dogmaels Abbey, en het National Wool Museum. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in fishguard.


Wandelen in Fishguard

Deze plaats ligt ook aan het Pembrokeshire Coast Path, de National Trail van zuidwest Wales. Hier kunt u de kustpaden door deze prachtige kustlandschappen volgen. In de buurt kunt u bijvoorbeeld de paden westwaarts via Strumble Head naar Pwll Deri (en nog verder naar Porthgain) volgen of de andere kant op via Dinas Head naar Newport wandelen.

Meer info: Pembrokeshire Coast Path

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Fishguard

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Fishguard te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Fishguard duurt daarna nog minimaal 6 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. U kunt hier ook komen met de trein. Er zijn twee stations, namelijk Fishguard & Goodwick en het station van de haven. Daar vertrekken veerboten naar Rosslare aan de oostkust van Ierland.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Zuidwest Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers