De badplaats Aberystwyth aan de westkust van Wales

Badplaats Aberystwyth in Midden Wales Universiteitstad Aberystwyth in West Wales hotels boeken via GBLAberdovey in Noord Wales South Snowdonia in Wales Elan Valley in Midden Wales Ellan Valley in Mid Wales Aberaeron in Wales New Quay in Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenVale of Rheidol Railway in Aberystwyth, Wales

Aberystwyth is een historisch universiteitstadje en badplaats in het westen van Wales en telt ongeveer 18 duizend inwoners. Het is één van de prominente vakantiebestemmingen in dit specifieke deel van het land en ligt in het graafschap Ceredigion. Verder is het dus gesitueerd aan de kust, heeft het ook twee stranden en ligt het slechts 15 kilometer ten zuiden van het nationale park Snowdonia waar u van prachtige berglandschappen kunt genieten. De Pembrokeshire Coast vindt u ongeveer 60 kilometer ten zuiden van deze plaats en dat is een geheel ander landschap. Dat gebied staat bekend om haar fraaie kustlandschappen. Deze badplaats en de landinwaarts gesitueerde heuvels vormen tezamen de setting voor de populaire maar inmiddels gestopte detectiveserie Hinterland. Het universiteitsstadje maakte ook nog haar opwachting in een nog bekendere tv-serie. Hier werden scenes geschoten van Prince Charles die op de universiteit zijn Welsh moest bijspijkeren alvorens hij zijn investituur moest uitspreken. We hebben het uiteraard over de nog lopende tv-serie The Crown.

Het is uiteraard ook mogelijk om in Aberystwyth enkele musea te bezichtigen, namelijk het Ceredigion Museum en het kunstmuseum. Daarnaast kunt u met de Cliff Railway op een hoge klif komen om te genieten van prachtige uitzichten over Cardigan Bay en over het stadje zelf uiteraard. Ook kunt u een ritje maken met een oude stoomtrein. Die vertrekt hier in de badplaats en dat is de Vale of Rheidol Railway. Dat is een treinreis tussen Aberystwyth en Devil's Bridge en duurt een uur. Bij het eindpunt zou u de Devil's Bridge Falls (watervallen) bekijken. Verder weg vindt u de schoonheid van de Elan Valley, een streek met grote reservoirs, heuvels en een fraaie dam.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noord Wales
→ Vakantie in Zuidwest Wales

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Noord Wales
→ Badplaatsen en stadjes in Zuidwest WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Wales

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers