Het koninklijke Windsor in Berkshire - Engeland

Windsor Castle tijdens de herst in Engeland Windsor Castle in Berkshire Windsor Great Park in Berkshire Virginia Water in Windsor Great Park, Berkshire hotels boeken via GBLHampton Court Palace in Londen Richmond aan de Theems in Londen Kew Gardens in Londen Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet stadje Windsor in Berkshire, Engeland

Windsor is een stadje aan de rivier de Thames in zuidoost Engeland. Het ligt in het oosten van het graafschap Berkshire, redelijk dicht bij Londen en is vooral bekend vanwege het koninklijke kasteel dat hier te bezoeken is. Daarnaast vindt u hier ook nog een het Windsor and Royal Borough Museum, het historische Eton College en aan de rand Legoland. Iets verder weg kunt u ook nog wandelen en van mooie tuinen genieten in het grote Windsor Great Park. Hier vindt u een hertenkamp, wat bos, wandelpaden en verschillende tuinen. Het bestaat onder andere uit de Savill Garden, Virginia Water en de Valley Gardens. Vanuit het park loopt er een 5 kilometer lange laan naar Windsor Castle. Dat heeft de logische naam de 'Long Walk'. Als u met de kinderen op pad wilt dan is een bezoek aan Legoland een idee. U ziet ook die locatie op de kaart hieronder staan.

Niet al te ver weg bij de rivier de Theems vindt u de plek die bekend staat onder de naam Runnymede. Het is een mooie natuurlijke locatie aan de rivier de Theems en is bekend omdat hier het 12 eeuwse document Magna Carta ondertekend is. Dat gebeurde door de toenmalige King John en was van belang omdat het een handvest betrof over vrijheden en rechtspraak. In de regio is uiteraard nog veel meer te zien. Zo kunt u het westen van Groot-Londen bezoeken. Dat is een stadsdeel met een landelijke uitstraling waar u het leuke stadje Richmond vind, het als het grote Richmond Park en verder stroomafwaarts het koninklijke Hampton Court Palace. Ook zou u de bijvoorbeeld de tuinen van Cliveden kunnen bezichtigen, een locatie een einde ten noordwesten van Windsor. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en appartementen in het stadje.

Windsor Castle is dus de grote trekpleister in het stadje en dat is te bezichtigen. Als het in gebruik is uiteraard niet. Houd dus altijd goed de website in de gaten voor openingstijden. Voor/bij de poorten van het kasteel vindt dagelijks ook het afwisselen van de wacht plaats. Dat 'Changing the Guard' is vooral beroemd vanuit Londen omdat het daar bij Buckingham Palace gebeurt maar dus ook hier in Windsor. Vlakbij het kasteel staat de fraaie St George's Chapel, de plek waar ook koninklijke huwelijken worden gesloten (niet van de koning zelf) en waar leden van de koninklijke familie begraven worden. Koningin Elizabeth stierf op donderdag 8 september 2022. Ze kreeg op maandag 19 september een staatsbegrafenis in Londen. Daarna werd haar kist overgebracht naar St George's Chapel hier in Windsor waar nog eens een dienst (voor familie en vrienden) werd gehouden en waar ze daadwerkelijk begraven werd.

Koninklijke paleizen en landgoederenOp een speciale locatie overnachten in Windsor?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het stadje zijn meerdere hotels te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Bekijk twee viersterrenhotels bij het kasteel of een zeer luxueus hotel op een landelijke locatie kilometers buiten het stadje.

5 vier -en vijfsterrenhotels in koninklijk Windsor


Wandelen in Windsor

Het stadje ligt aan de Theems en langs deze rivier kunt u ook wandelpaden volgen. Deze maken onderdeel uit van de meerdaagse wandelroute genaamd het Thames Path. Vanuit Windsor kunt u etappes volgen naar Marlow in Buckinghamshire of de andere kant richting Londen, naar Shepperton. Wandelen kunt u ook in het landschap van het Windsor Great Park. Niet ver hiervandaan in een waterrijk gebied bij het dorp Wraysbury kunt u ook een route lopen van 7 km via de zeer oude Anckerwycke Yew, een meer dan 2500 jaar oud taxusboom. Onderweg kun je halt houden in de pub The Perserverance in Wraysbury.

Meer info: Thames Path | Windsor Great Park
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Surrey en Berkshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Surrey en BerkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Surrey en Berkshire

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers