Kerstsfeer proeven in het historische Londen

Kerst vieren in Londen Kerst vieren op Trafalgar Square Hyde Park Winter Wonderland in Londen Ijsbaan bij Somerset House in Londen Lichtshow in de Kew Gardens, Londen Winkelstraat Regent Street in Londen Winkelstraat Carnaby Street in Londen hotel boeken via GBL

Hyde Park Winter Wonderland: eind november 21 november tot 5 januari

Als u kerst wilt vieren vóór of tijdens de kerstperiode dan is een bezoek aan het jaarlijkse Winter Wonderland evenement in Londen een idee. Dit is één van de grootste kerstevenementen in zijn soort soort ter wereld waarbij u uiteraard allerlei kerststalletjes kunt bekijken maar er is nog veel meer. Er is een ijsbaan waar u kunt schaatsen, er zijn café's, restaurants, ijssculpturen, een reuzenrad, shows met ijsdansers en circusartiesten en meer dan 100 verschillende attracties. U kunt natuurlijk ook gaan winkelen in het centrum van de stad. Denk aan bekende winkelstraten als Regent Street, Oxford Street en Carnaby Street.

Dit evenement duurt ongeveer 6 weken dus u heeft alle tijd om het te bezoeken. Maar let op: het is niet open op de kerstdag zelf. Daarvoor en daarna wel elke dag en avond. U vindt de kerstmarkt en dergelijke in het zuidoostelijke deel van het grote Hyde Park, bij Hyde Park Corner. Dat is ook vlakbij Apsley House en Buckingham Palace. Dit gebied biedt gratis toegang. De attracties kosten uiteraard wel geld. In het westen van Londen kunt u in dezelfde periode de prachtige Kew Gardens bezoeken. Tussen 5 uur 's middags en 10 uur 's avonds zijn de tuinen sfeervol verlicht en kunt u daar een route van 2 kilometer wandelen. Bij Somerset House in het centrum van de stad staat overigens nog een ijsbaan. Meer info:

Hyde Park Winter Wonderland | Christmas at Kew | Richmond en Kew Gardens | Groot-LondenZoom de kaart in om de locatie van het kerstevenement te vinden (icoontje van de kerstboom)


Booking.com
Vul uw reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare accommodaties. U kunt de kaart ook inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.


Heeft u via deze pagina (of andere pagina's op Groot-Brittannië Liefhebbers) een accommodatie geboekt? Als u wilt kunt u een pagina krijgen met daarop links naar interactieve kaarten met bezienswaardigheden die goed te hanteren zijn op een mobiel of tablet. Kortom: kaarten die u tijdens de vakantie handig kunt raadplegen. Zo kunt u niet alleen de locatie van de bezoekersattracties in het omliggende gebied vinden maar via de ingebouwde links ook de website daarvan bezoeken om bijvoorbeeld prijzen en openingstijden te vinden.

Als u meerdere bestemmingen geboekt heeft dan krijgt u dus voor ieder gebied waar u verblijft zo'n kaart mocht dat nodig zijn. Hoe gaat het in zijn werk? Stuur na het boeken een bericht naar:

info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of facebook


U boekt (zonder extra kosten) bij booking.com: het GB liefhebbers logo staat bovenaan de boekingspagina.

Vermeld in uw bericht waar u geboekt heeft en ik maak een pagina aan op de website die u direct en ook tijdens de vakantie kunt inzien. Op die pagina staan de links naar de betreffende interactieve kaarten. Wilt u uitgebreide hulp vooraf? Vraag dan toch vooral een plan op maat aan (zie onderaan deze pagina).

instructies voor het boeken


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland GB


Mogelijkheden om naar Londen te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. Vanaf Amsterdam Centraal duurt dat 4,5 a 5,5 uur. Het kaartje dat u koopt is geldig vanaf elk station in Nederland. U reist met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel en stapt dan over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

London Visitor Oyster Card | Uw reis plannen door Londen


Bekijk en boek uw vervoersmiddel

Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië GB
Kerst vieren in een andere Britse stad?

Kerstmarkten in Groot-BrittanniëBijvoorbeeld:

Edinburgh's Christmas in Schotland

Kerst in Bath - Somerset

Kerst in Chester - Cheshire

Kerst in York - North YorkshireWilt u meerdere markten bezoeken?

Op rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië