Kerstsfeer proeven in het gezellige Londen

Kerst vieren in Londen Warenhuis Harrods met kerst bezoeken in Londen Kerstversiering in winkelstraat Osford Street in Londen Winkelstraat Regent Street in Londen Winkelstraat Carnaby Street in Londen Kerst vieren op Trafalgar Square Hyde Park Winter Wonderland in Londen Ijsbaan bij Somerset House in Londen Lichtshow in de Kew Gardens, Londen Buckingham Palace en Green Park in de winter in Londen hotels boeken via GBL

Hyde Park Winter Wonderland: 17 november 2023 t/m 1 januari 2024

Als u kerst wilt vieren vóór of tijdens de kerstperiode dan is een bezoek aan het jaarlijkse Winter Wonderland evenement in Londen een idee. Dit is één van de grootste kerstevenementen in zijn soort soort ter wereld waarbij u uiteraard allerlei kerststalletjes kunt bekijken maar er is nog veel meer. Er is een ijsbaan waar u kunt schaatsen, er zijn café's, restaurants, ijssculpturen, een reuzenrad, shows met ijsdansers en circusartiesten en meer dan 100 verschillende attracties. U kunt natuurlijk ook gaan winkelen in het centrum van de stad. Denk aan bekende winkelstraten als Regent Street, Oxford Street en Carnaby Street. Of ga bijvoorbeeld eens kijken bij het beroemde warenhuis Harrods in het meer westelijk gelegen district Knightsbridge.

Dit evenement duurt ongeveer 6 weken dus u heeft alle tijd om het te bezoeken. Maar let op: het is niet open op de kerstdag zelf. Daarvoor en daarna wel elke dag en avond. U vindt de kerstmarkt en dergelijke in het zuidoostelijke deel van het grote Hyde Park, bij Hyde Park Corner. Dat is ook vlakbij Apsley House en Buckingham Palace. Dit gebied biedt gratis toegang. De attracties kosten uiteraard wel geld. In het westen van Londen kunt u in ongeveer dezelfde periode (15 november t/m 7 januari) de prachtige Kew Gardens bezoeken. Tussen 16.20 en 22 uur zijn de tuinen sfeervol verlicht en kunt u daar een route van 2 kilometer wandelen. Het aantal kaarten dat verkocht wordt is beperkt dus het is zaak dat u ze van te voren boekt en dat kan via onderstaande website. Bij Somerset House in het centrum van de stad staat overigens nog een ijsbaan. Meer info:

Hyde Park Winter Wonderland | Christmas at Kew | Richmond en Kew Gardens | Groot-LondenBooking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Overnachten op een speciale locatie?

In Londen zijn hotels van allerlei kwaliteit en uiteraard ook de nodige vijfsterrenhotels. Als u graag op een dergelijke locatie wilt overnachten dan kunt u bij de onderstaande pagina's kijken. Zowel het bruisende, drukkere City of Westminster als het meer elegante en meer rustige Kensington and Chelsea grenzen aan Hyde Park Park Corner waar het kerstfestijn plaatsvindt. In de City of Westminster vindt u bekende winkelstraten als Oxford Street, Regent Street en Bond Street maar die zijn er ook zeker in Kensington and Chelsea. Denk daar aan de chique winkelstraten van Sloane Street, King's Road en het luxueuze warenhuis Harrods. Overnachten in het laatst genoemde stadsdeel heeft als voordeel dat het wat dichter bij de verlichte Kew Gardens gesitueerd is. Daar kunt u direct met de metro heen. U kunt via de onderstaand pagina's ook prima op zoek naar goedkopere hotels in de buurt. Want die zijn er ook zeker.

5 vijfsterrenhotels in de City of Westminster

5 vijfsterrenhotels in Kensington & Chelsea


U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar een citytrip kan net zo goed:


Kerst in Engeland
vlak

Mogelijkheden om naar Londen te reizen

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland naar Londen te reizen. Zo kunt u met de trein gaan. U kunt direct met per trein vanaf Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal en Brussel Zuid naar Londen reizen. Eindstation is St Pancras International. Ook kunt u met het vliegtuig naar Londen. Er zijn 6 luchthavens die de naam London dragen maar die liggen behalve Heathrow en het City Airport wel buiten de stad. Daarnaast is het mogelijk de veerboot te pakken van Hoek van Holland naar Harwich. Vanaf Harwich kunt u de aansluitende trein naar London Liverpool Street nemen, een reis van ongeveer 2 uur. Dat treinticket kunt u bij de overtocht bijboeken. Kijkt u hieronder voor de verschillende vervoersmiddelen en ook voor informatie om met underground, trein en bus uw weg in Londen te vinden.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Bekijk en boek uw vervoersmiddel

Veerboot naar Engeland
Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers