Met de trein reizen naar en in Groot-Brittannië

Oud treinstation in Engeland

Met de trein naar Londen

Reisduur vanaf Amsterdam: 4 uur 10 minuten

Maatschappij: Eurostar icm NS International

Vertrek: ochtend, middag en avond

Eindpunt: London St Pancras International

U stapt op bij Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal en kunt dan zonder overstappen in één keer naar Londen reizen. De reis duurt respectievelijk 4 uur 10 minuten en 3,5 uur. De reis gaat via Brussel Zuid (Bruxelles Midi). Het is ook mogelijk om eerst met de Intercity Direct of de Thalys naar Brussel Zuid te reizen en daar op de Eurostar te stappen. Voordat er een directe reis vanuit Nederland mogelijk was, was dat de manier waarop je met de trein in Londen kunt komen. U komt uiteindelijk aan op treinstation St Pancras International waar u per trein of metro (underground) verder kunt reizen mocht dat nodig zijn. Er zijn tal van bestemmingen in Londen en buiten de hoofdstad mogelijk. Vanuit Londen vertrekken er treinen naar alle windstreken. Meestal moet u dan wel eerst per metro naar een ander station reizen.
Gebruik maken van uitgebreide service?

Cottage in Engeland
GBReisinformatie per regio

Als u genoeg informatie heeft gevonden en klaar bent om een treinkaartje te boeken, bekijk dan vooral deze pagina. Lees hieronder verder voor meer reisinformatie per regio in Groot-Brittannië.


Treinstation St Pancras International

St Pancras International in Londen, Engeland

Het eindstation van de spoorlijn tussen Brussel en Londen is St Pancras International en dat is tevens het nationale trein -en underground station King's Cross. Dit is niet het echte centrum van de stad, daarvoor dient u nog één (of twee) keer op de metro over te stappen. Tenzij u de taxi neemt uiteraard. Hieronder ziet u enkele stadsdelen staan. Kijkt u ook hier beneden voor informatie over het reizen in Londen en hoe u daarvoor kunt betalen. Weet u nog niet precies waar in de stad u wilt verblijven, bekijk dan de mogelijke bestemmingen. Westminster is het centrum van Londen. U vindt daar ook Trafalgar Square en aan de rand het grote Hyde Park. Bij het treinstation staat ook een prachtig 5 sterren hotel waar u na aankomst middels een paar passen kunt komen. Dat hotel vindt u in het overzicht hieronder:

Luxe stadshotels in Engeland en Schotland

London Travelcard en Oyster Card

Uw reis plannen door Londen
Met de trein door Groot-Brittannië

Treinstation in Engeland
Groot-Brittannië heeft een zeer uitgebreid spoornetwerk dus er is een flinke hoeveelheid mooie vakantiebestemmingen beschikbaar voor de treinreiziger. Treinkaartjes kunt u uiteraard in Groot-Brittannië kopen maar vaak is het voordeliger om dat van te voren op het internet te doen.

Als u van plan bent een rondreis te maken door het land dan zou u een Britrail treinpas kunnen aanschaffen. Die bestelt u op het internet en krijgt u thuis gestuurd. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals voor bepaalde delen van Engeland, Schotland en ook voor een verschillend aantal dagen. Kijkt u hieronder voor de verschillende mogelijkheden. Daar leest u hoe u kaartjes via het internet aanschaft en wat de meest voordelige of handige optie is. Dat zal afhangen van uw reisdoelen en van het aantal keren dat u gebruikt maakt van de trein tijdens uw vakantie.

Treinkaartjes kopen voor/in Engeland

Kaart met een aantal spoorlijnen in GBAndere vervoersmogelijkheden:

Met de veerboot naar Engeland
Met het vliegtuig naar Groot-Brittannië
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers