Met de trein reizen naar en in Groot-Brittannië

Oud treinstation in Engeland

Met de trein naar Londen

➦ Reisduur vanaf Amsterdam: 4 uur 10 minuten

➦ Maatschappij: Eurostar

➦ Vertrek: ochtend, middag en avond

➦ Eindpunt: London St Pancras International

U stapt op bij Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal en kunt dan zonder overstappen in één keer naar Londen reizen. De reis duurt respectievelijk 4 uur 10 minuten en 3,5 uur. De reis gaat via Brussel Zuid (Bruxelles Midi). Het is ook mogelijk om eerst met de Intercity Direct of de Thalys naar Brussel Zuid te reizen en daar op de Eurostar te stappen. Voordat er een directe reis vanuit Nederland mogelijk was, was dat de enige manier waarop je per trein in Londen kon komen. U komt uiteindelijk aan op treinstation St Pancras International waar u per trein of metro (underground) verder kunt reizen mocht dat nodig zijn. Er zijn tal van bestemmingen in Londen en buiten de hoofdstad mogelijk. Vanuit Londen vertrekken er treinen naar alle windstreken. Meestal (maar niet altijd) moet u dan eerst nog per underground naar een ander station reizen.

LET OP: vanaf juni 2024 rijdt er ongeveer een half jaar lang géén trein vanuit Nederland naar Londen omdat er grootschalige werkzaamheden zijn op het station van Amsterdam. Om precies te zijn: van 15 juni tot begin 2025. Er is in die periode namelijk geen ruimte voor de terminal van Eurostar. Ook in Rotterdam kunt u al die tijd niet opstappen. Wel kunt u gewoon opstappen op Brussel Zuid zoals dat een klein aantal jaren geleden nodig was. MAAR: al die tijd rijdt de trein vanuit Londen wél door naar Nederland. Een terminal is namelijk alleen nodig voor het inchecken, niet na het uitstappen. De terugweg kan dus wel eindigen in Rotterdam en Amsterdam. Overigens: het is nog steeds mogelijk een eurostar trein te nemen in Nederland maar die gaat dus tot Brussel Zuid. De paspoortcontrole moet daar immers plaatsvinden. Het voordeel is dat je er zitplaatsen kunt reserveren. Er rijden ook IC treinen naar de Belgische hoofdstad.

Als u met de Eurostar arriveert op station St Pancras International dan is de kans aanwezig dat u nog van het ov gebruik moet maken om op de plek te komen waar het hotel of appartement gesitueerd is. Londen is namelijk enorm groot. Naast bovengrondse spoorlijnen en busdiensten heeft het gelukkig ook een ongelooflijk uitgebreid metrostelsel (underground/tube) waardoor u snel en efficiënt op plaats van bestemming kunt komen. Lees hier verder over:

Met de metro (underground) door Londen reizen


Reisinformatie per regio

Als u genoeg informatie heeft gevonden en klaar bent om een treinkaartje te boeken, bekijk dan vooral deze pagina. Lees hieronder verder voor meer reisinformatie per regio in Groot-Brittannië.


Met de trein door Groot-Brittannië

Treinstation in Engeland
Groot-Brittannië heeft een zeer uitgebreid spoornetwerk dus er is een flinke hoeveelheid mooie vakantiebestemmingen beschikbaar voor de treinreiziger. Treinkaartjes kunt u uiteraard in Groot-Brittannië kopen maar vaak is het voordeliger om dat van te voren op het internet te doen.

Als u van plan bent een rondreis te maken door het land dan zou u een Britrail treinpas kunnen aanschaffen. Die bestelt u op het internet en krijgt u thuis gestuurd. Er zijn verschillende varianten beschikbaar, zoals voor bepaalde delen van Engeland, Schotland en ook voor een verschillend aantal dagen. Kijkt u hieronder voor de verschillende mogelijkheden. Daar leest u hoe u kaartjes via het internet aanschaft en wat de meest voordelige of handige optie is. Dat zal afhangen van uw reisdoelen en van het aantal keren dat u gebruikt maakt van de trein tijdens uw vakantie.

Treinkaartjes kopen voor/in Engeland

Kaart met een aantal spoorlijnen in GBGebruik maken van uitgebreide service?

Hier op Groot-Brittannië Liefhebbers kunt u zelf via de verschafte informatie uw vakantie of rondreis plannen, hotels en appartementen bokeen maar u kunt ook gratis gebruik maken van de service 'Vakantieplan op Maat'. Dat kan voor een citytrip zijn maar ook voor een treinrondreis door Engeland of andere delen van Groot-Brittannië. Het is namelijk prima mogelijk om Londen te combineren met mooie steden of plaatsen in het land, eventueel ook bestemmingen met landelijke pracht, fraaie kusten en badplaatsen. Op basis van uw wensen kan ik bepalen welke regio het meest geschikt is. Londen is qua treinverkeer de absolute hub van het land omdat hier tal van spoorlijnen beginnen en. Lees hieronder verder over de service.

Treinrondreizen door Groot-Brittannië


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers