5 sterrenhotels in de City of Westminster - centrum van Londen

Westminster Palace in Londen hotels boeken via GBLZwarte taxi (black cab) bij Horse Guards Parade in Londen, Engeland Whitehall Court in Westminster, Londen Kerst op Trafalgar Square in Londen Buckingham Palace in Londen Hyde Park in Londen Picadilly Circus in Londen Winkelstraat Regent Street in Londen Dubbeldekkerbussen op Oxford Street in Londen Regent's Park in Londen Primrose Hill in Londen

✔ In luxe overnachten

Op deze pagina worden 4 vijfsterrenhotels in het centrum van Londen uitgelicht, in het bekende stadsdeel dat bekend staat als de City of Westminster en waar oa. het parlement, Westminster Abbey, de Big Ben, Buckingham Palace, het British Museum, National Gallery en de theaters van de West End te vinden zijn. Het eerste hotel is inmiddels een ster gezakt maar is met 4 sterren nog steeds zeer goed. Het gebied wordt zo ongeveer begrenst door de rivier de Theems in het zuiden, het finananciële district in het oosten, Hyde Park in het westen en Regent's Park in het noorden. De vijf hotels die nader worden behandeld zijn The Royal Horseguards, Rubens at the Palace, Hotel Cafe Royal, The Dorchester en The Landmark. De prijzen van vijfsterrenhotels variëren nogal.


1. The Royal Horseguards - aan de Theems in WhitehallHet eerst uitgelichte hotel is de Royal Horseguards (4 sterren) dat een deel van het imposante Whitehall Court bestrijkt en gesitueerd is aan de Theems. Het stijlvolle eind 19e eeuwse pand heeft kamers met een Victoriaans interieur. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. Whitehall vormt het regeringscentrum van het Verenigd Koninkrijk, in één van de zijstraatjes vindt u Downing Street 10, de woning van de premier van het land. Westminster Palace is vlakbij, evenals de National Gallery op Trafalgar Square, de London Eye aan de andere kant van de rivier en uiteraard de Horse Guards Parade waar bij speciale (koninklijke) gelegenheden militaire parades worden gehouden en waar dagelijks het wisselen van de wacht plaatsvindt. Dat gebeurt overigens ook bij het nabij gelegen Buckingham Palace maar dan met traditioneel geklede militairen te voet ipv cavelerie. U zit hier ook vlakbij Covent Garden, één van de meest populaire winkelgebieden in Londen.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij The Royal Horseguards? U kunt hier niet parkeren in het geval u per auto afreist naar Londen. Dat zal dan elders in een parkeergarage moeten zoals bijvoorbeeld het Q Park op het nabij gelegen Trafalgar Square. Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Het hotel staat namelijk in een congestion charge zone. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Vlakbij vindt u verschillende metrostations (underground), zoals bijvoorbeeld Westminster, Embankment en Charing Cross. Vooral de laatste twee bevinden zich dicht in de buurt. Charing Cross is tevens een treinstation. Er zijn ook aanlegplekken van de rivierbus, de Thames Clippers. Zo kunt u bijvoorbeeld opstappen bij de nabij gelegen haltes Westminster en Embankment.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar de Royal Horseguards

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station snel met het ov naar het hotel wilt reizen dan zijn er met de metro verschillende varianten die allen nog geen 10 minuten in beslag nemen. Hier worden twee behandeld. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Neem de Victoria Line naar Oxford Circus en stap dan over op de Bakerloo Line naar Charing Cross. Een tweede optie is de Piccadilly Line naar Leicester Square en dan overstappen op de Northern naar Charing Cross.

Met de Eurostar naar Londen


Kaart met locaties

kaart met hotels in de City of Westminster, Londen

2. Rubens at the Palace - tegenover Buckingham PalaceRubens at the Palace is een traditioneel hotel pal tegenover de ingang tot Buckingham Palace, de ingang die de koninklijke familie altijd gebruikt, bij de Royal Mews. Bij de andere nabij gelegen ingang vindt dagelijks het traditionele changing of the guard plaats. De plek waar het hotel staat behoorde in de 18e eeuw nog tot het koninklijke landgoed. Het Hotel Rubens zoals dat toen nog heette bestaat sinds het begin van de 20e eeuw. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. U zit hier ook vlakbij twee mooie parken, namelijk Green Park en St James's park, Hyde Park is ook niet ver weg. Maar denk ook aan de mooie gebouwen van het parlement en Westminster Abbey, de beroemde kroningsplaats in het Verenigd Koninkrijk.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij de Rubens at the Palace? U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice). Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Het hotel staat namelijk in een congestion charge zone. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Vlakbij vindt u een drietal metrostations (underground), namelijk St James's Park, Green Park maar vooral Victoria. Victoria is tevens een treinstation.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar Rubens at the Palace

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Daar stapt u op de Victoria Line naar Victoria, een ritje van 7 minuten. Vanaf dat station wandelt u in 5 minuten naar het hotel.

Met de Eurostar naar Londen

3. Hotel Cafe Royal - Regent Street & Piccadilly CircusHotel Cafe Royal is een prachtig hotel zeer vlakbij Piccadilly Circus, het levendige kruispunt dat befaamd is om haar neonverlichting. Het woord 'circus' komt u vaak tegen in Londen en dat betekent in deze context een ronde open plek bij een samenkomst van wegen. Het hotel zelf staat dus vlakbij in Regent Street, de qua architectuur misschien wel mooiste winkelstraat van de hoofdstad. Het na het midden van de 19e eeuw gebouwde Hotel Cafe Royal is een fraai onderdeel van deze straat. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. Dit hotel zou bijvoorbeeld een zeer goede uitvalsbases kunnen zijn om te gaan winkelen in Londen. In de directe omtrek vindt u ook Green Park met daarnaast het koninklijke Buckingham Palace, Trafalgar Square waar de beroemde schilderijen van de National Gallery te zien zijn en ook loopt u hier zo naar de West End, het gebied dat befaamd is om haar theaters. Mooie winkelstraten als Carnaby Street (Liberty of London), Bond Street (beroemde, exclusieve merken) en Oxford Street (grootste winkelgebied in de hoofdstad) kunt u eventueel wandelend bereiken.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij het Hotel Cafe Royal? U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice). Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Het hotel staat namelijk in een congestion charge zone. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Op een spreekwoordelijke steenworp afstand vind u station Piccadilly Circus, om op te stappen op Leicester Square, Green Park en Oxford Circus dient u wat verder te lopen. Het meest nabij gelegen metrostation dat tevens dienst doet als treinstation is Charing Cross.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar Hotel Cafe Royal

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Daar stapt u op de Piccadilly Line naar Piccadilly Circus, een ritje van 7 minuten. Vanaf dat station wandelt u in 2 minuten naar het hotel.

Met de Eurostar naar Londen

4. The Dorchester - aan de rand van Hyde ParkThe Dorchester is een zeer luxueus hotel aan de rand van Hyde Park, één van de vele mooie parken die Londen rijk is, tevens één van de grootste dus een mooi stukje wandelen direct vanuit het hotel kan hier zeker. Dit is één van de meest beroemde vijfsterrenhotels van Londen, Engeland en zelfs de wereld en dat is het al sinds de jaren '30 van de 20e eeuw. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. U zit hier in het district Mayfair, niet al te ver van beroemde winkelstraten als Oxford Street, Regent Street en het exclusieve Bond Street. In Oxford Street - het meest omvangrijke winkelgebied van Londen - vindt u ook het beroemde warenhuis Selfridges. Het misschien nog wel bekendere warenhuis Harrods bevindt zich in het district Knightsbridge, ten zuiden van Hyde Park. In november en december vindt vlakbij het hotel, bij Hyde Park Corner het kerstfestijn Hyde Park Winter Wonderland plaats. Bij die locatie staat tevens Apsley House, het voormalige huis van de Hertog van Wellington, de overwinnaar van de Slag bij Waterloo. Dat is nu een bezoekersattractie.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij The Dorchester? U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice). Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Het hotel staat namelijk in een congestion charge zone. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Op relatief korte afstand vind u station Hyde Park Corner, ook Green Park, Marble Arch en Bond Street bevinden zich op loopafstand.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar The Dorchester

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Daar stapt u op de Piccadilly Line naar Hyde Park Corner, een rit van 11 minuten. Vanaf dat station wandelt u in 6 minuten naar het hotel.

Met de Eurostar naar Londen

5. The Landmark - bij Regent's Park in MaryleboneThe Landmark London is een hotel in het district Marylebone, in het noorden van de City of Westminster. Dit imposante gebouw werd aan het einde van de 19e eeuw gebouwd en deed toen dienst als spoorweghotel aan de Great Central Railway. Nadat het tijdens de 20e eeuw haar deuren sloot vanwege de opkomst van de auto als vervoermiddel is het pand nu sinds 1993 toch weer in gebruik geraakt als hotel. Nu kunt u hier overnachten in The Landmark. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. U zit hier wat verder van de meeste beroemde locaties in het centrum van Londen maar u zit hier wel weer vlakbij andere mooie plekken. Denk aan Madame Tussaud, het fraaie Regent's Park waar in de zomer ook openlucht-theatervoorstellingen worden gehouden en waar de London Zoo gevestigd zit. Primrose Hill - een kleine heuvel met uitzicht - ligt ook niet ver van hier. Ook vlakbij: 221 Baker Street, het fictieve woonadres, tevens museum over Sherlock Holmes. U kunt ook zo wandelend naar de Wallace Collection, een museum met prachtige schilderijen, waaronder Nederlandse meesters.

Gebruik maken van het OV

Hoe komt u bij The Landmark London? U kunt hier niet parkeren, dat zou u zelf moeten bekijken/regelen hier aan Marylebone Road. Houdt er ook rekening mee dat u in het centrum van Londen moet betalen voor een congestieheffing, een soort tol voor grote steden. Het hotel staat namelijk in een congestion charge zone. Het spreekt voor zich dat u ook een taxi kunt nemen maar als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer dan kan dat uiteraard ook. Op een relatieve steenworp afstand vind u station Marylebone, ook Edgeware Road en Baker Street bevinden zich behoorlijk in de buurt. Marylebone is overigens een trein -en metrostation.

Metro en andere ov mogelijkheden in Londen


Vanuit Nederland of België naar The Landmark London

Er zijn verschillende manieren om naar Londen te reizen waaronder het vliegtuig en de trein. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar de Britse hoofdstad. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Eerst wandelt u van het treinstation naar het bijbehorende ondergrondse metrostation. Volg gewoon de aanwijsborden. Daar stapt u op de Circle Line OF de Hammersmith & City Line naar Marylebone, een rit van 1 minuten. Vanaf dat station wandelt u in 2 minuten naar het hotel. Een andere optie is met de Bakerloo Line naar Baker Street (5 minuten) en dan 6 minuten lopen naar het hotel.

Met de Eurostar naar Londen

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


✔ Of wilt u gedetailleerde service vooraf ontvangen?

Het is ook mogeijk zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) Vakantieplan op Maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers