Kerstsfeer proeven in het historische York

De stad York in North Yorkshire Winkelstraat in York, Engeland Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland Kerstmarkt in York, Engeland hotel boeken via GBL

St Nicholas Fair in York: 14 november tot 22 december 2019

Als u zich in kerstsferen wiltopdompelen in aanloop naar de kerst dan is de prachtige oude stad York in North Yorkshire (Noord Engeland) een prima plek. Hier vindt meer dan 5 weken lang de St Nicholas Fair plaats, een kerstmarkt in het hart van de stad. De stalletjes staan grofweg tussen Coppergate in het zuidoosten en de Judge's Lodging (hotel) in het noordwesten. Ook kunt u gaan kijken of schaatsen bij The Ice Factor, de grootste (kerst)ijsbaan van Noord Engeland met daarin ook een grote kerstboom. Geniet van de gezellige kerstsfeer, vele stalletjes en uiteraard ook de historische attracties en musea die York rijk. Er zijn vele musea, oude gebouwen, een groot spoorwegmuseum en uiteraard de schitterende kathedraal. De stad is compact dus u kunt al lopend alles bekijken. Loop ook zeker door de smalle winkelstraatjes vlakbij de kathedraal zoals de beroemde Shambles met zijn scheve overhangende middeleeuwse winkelpanden.

St Nicholas Christmas Fair | Meer informatie over YorkBooking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Heeft u via deze pagina (of andere pagina's op Groot-Brittannië Liefhebbers) een accommodatie geboekt? Als u wilt kunt u een pagina krijgen met daarop links naar interactieve kaarten met bezienswaardigheden die goed te hanteren zijn op een mobiel of tablet. Kortom: kaarten die u tijdens de vakantie handig kunt raadplegen. Zo kunt u niet alleen de locatie van de bezoekersattracties in het omliggende gebied vinden maar via de ingebouwde links ook de website daarvan bezoeken om bijvoorbeeld prijzen en openingstijden te vinden.

Als u meerdere bestemmingen geboekt heeft dan krijgt u dus voor ieder gebied en/of stad waar u verblijft zo'n kaart mocht dat nodig zijn. Hoe gaat het in zijn werk? Stuur na het boeken een bericht naar:

info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of facebook


U boekt (zonder extra kosten) bij booking.com: het GB liefhebbers logo staat bovenaan de boekingspagina.

Vermeld in uw bericht waar u geboekt heeft en ik maak een pagina aan op de website die u direct en ook tijdens de vakantie kunt inzien. Op die pagina staan de links naar de betreffende interactieve kaarten. Wilt u uitgebreide hulp vooraf? Vraag dan toch vooral een plan op maat aan (zie onderaan deze pagina).

instructies voor het boeken


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland GB


Reis plannen naar York

Er zijn verschillende manieren om naar York te reizen. Als u met de auto gaat dan kunt u bijvoorbeeld de veerboot nemen naar Hull in het noordoosten van Engeland. Er vertrekt elke avond een nachtboot vanuit Rotterdam en ook vanuit Zeebrugge. In theorie kunt u ook een andere overtocht naar Engeland boeken al zult u dan wat langer moeten rijden. Als u met het openbaar wilt reizen dan is het vliegtuig de meest logische optie. Vanaf Manchester Airport kunt u namelijk direct met de trein in 2 uur naar York. Het is overigens ook mogelijk om het hele traject vanuit Nederland of België met de trein te doen. U reist dan met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel Zuid en stapt daar over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. U wandelt vervolgens een klein stukje naar het aangrenzende treinstation London Kings Cross en stapt daar op de directe trein naar York, een rit van ongeveer 2,5 uur. De reis van Brussel Zuid naar Londen duurt 2 uur. Houd ook rekening met inchecktijd voor de Eurostar. Wat er verder nog bijkomt aan reistijd hangt af van de plaats waar u in Nederland of België opstapt.


Bekijk en boek uw vervoersmiddel

Veerboot naar Engeland Trein naar Engeland


Vliegtuig naar Groot-Brittannië GB
Kerst vieren in een andere Britse stad?

Kerstmarkten in Groot-BrittanniëBijvoorbeeld:

Hyde Park Winter Wonderland in Londen

Kerst in Bath - Somerset

Kerst in Chester - Cheshire

Edinburgh's Christmas in SchotlandWilt u meerdere markten bezoeken?

Op rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië