Op kerstrondreis door Groot-Brittannië

Warenhuis Harrods met kerst bezoeken in Londen Kerstversiering in winkelstraat Osford Street in Londen Hyde Park Winter Wonderland in Londen Kerstmarkt in Bath, Engeland Kerstversiering in het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland Kerstmarkt in Edinburgh, Schotland

Op rondreis langs kerstmarkten in prachtige historische steden

In met name Engeland maar ook in Schotland zijn er mooie kerstmarkten om te bezoeken, meestal vanaf de 2e of 3e week in november in aanloop naar de kerst. In bepaalde gevallen ook tijdens de kerstperiode. U kunt één mooie stad uitkiezen en daar meerdere dagen verblijven maar u zou ook verschillende steden kunnen bezoeken en een auto of treinrondreis kunnen maken langs verschillende gezellige steden. Denk bijvoorbeeld aan een Zuid-Engelse variant met de grote hoofdstad Londen met haar Hyde Park Winter Wonderland en de verlichte Kew Gardens, het mooie kathedraalstadje Winchester en het stijlvolle Bath. Of ga bijvoorbeeld naar het noorden van Engeland naar de schilderachtige stad York met haar middeleeuwse stratenplan in Noord Engeland in combinatie met de grote stad Manchester en het kleinere Chester met haar houten vakwerkhuizen. Of wat te denken aan een combinatie van de twee grote Schotse steden Edinburgh en Glasgow.

Ook mogelijk: wat ook goed kan als u gebruik maakt van de trein is van Londen in het zuiden naar York in het noorden van Engeland en dan naar Edinburgh in Schotland. Dat is qua afstand een behoorlijke reis maar wel één die u efficiënt kunt afleggen. York ligt namelijk aan de spoorlijn tussen de andere twee steden. Wat praktisch is heeft wat betreft het bezoeken van kerstmarkten hangt ook af van uw reisdata. Ik kan u daar uiteraard in adviseren. Natuurlijk zijn er niet alleen kerstmarkten maar zal er in de loop van november en december wanneer men kerstinkopen gaat doen ook kerstsfeer hangen in de winkelstraten. De historische steden zijn sowieso al prachtig maar met de verlichting maakt de straten vaak nog even wat mooier.

Voorbeelden van combinaties

Zie hier de beschreven voorbeeldrondreizen. Aangezien u altijd een vakantieplan op maat krijgt zijn andere combinaties uiteraard ook mogelijk. Op basis van uw reisdata en aantal dagen dat u tot uw beschikking heeft kan ik een mooie en praktische reis in elkaar zetten. Als u met het ov reis dan kunt u een reis beginnen met trein, vliegtuig of boot. Ik kan adviseren wat handig en prijstechnish een goede keus is. Als u de kerstrondreis met de auto wilt doen dan is een overtocht de logische keus (of de shuttle door de Kanaaltunnel).

➦ 1. Londen + Bath + Winchester

➦ 2. York + Manchester + Chester

➦ 3. Edinburgh + Glasgow

➦ Ook mogelijk: Londen + York + Edinburgh

kaart van een treinrondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië

U wilt graag een dergelijke reis maken. Hoe gaat u verder?

U kunt voor elke variant (of waar dan ook) een plan op maat aanvragen. Er zijn geen extra kosten aan verbonden. U ziet ook een voorbeeld staan van een vakantieplan op maat zodat u weet hoe dat er zo ongeveer uit ziet. Bij een treinrondreis zal die informatie nog even een tikje uitgebreider zijn omdat u moet weten hoe u met het openbaar vervoer overal kunt komen en hoe u treintickets eventueel goedkoper kunt aanschaffen. Ik ga er vanuit dat u met het openbaar wenst te reizen (vliegtuig en/of trein) maar als u met de auto op pad wilt dan kan dat uiteraard net zo goed.


Kerst in Engeland
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers