Kerstsfeer proeven in het historische Edinburgh

Kerstmarkt in Edinburgh, Schotland Sneeuw in Edinburgh, Schotland hotels boeken via GBL

Edinburgh's Christmas: 17 november 2023 t/m 6 januari 2024

Als u kerst wilt vieren vóór of tijdens de kerstperiode dan is een bezoek aan het jaarlijkse kerstfestijn Edinburg's Christmas in de Schotse hoofdstad een idee. Dit is een gezellig kerstevenement waarbij u op verschillende locaties in het centrum (maar vlakbij elkaar) van de kerstsfeer kunt proeven. Aan George Street vindt u de kerstmarkt met al haar stalletjes. In de East Princes Street Gardens zijn verschillende attracties waaronder Santaland, een reuzenrad en ook wat kraampjes. Op St Andrews Square staat dan nog een ijsbaan. Allemaal dicht bij elkaar dus u kunt alles wandelend bereiken.

Dit evenement duurt ongeveer 6 weken dus u heeft alle tijd om het te bezoeken. Let op: het evenement is elke dag geopend maar houdt u er rekening mee dat de meeste locaties op de 1e kerstdag gesloten zijn. Vanaf de tweede kerstdag is alles weer open voor bezoekers.

Edinburgh's Christmas | Edinburgh | Tramlijn in Edinburgh | Buslijnen in EdinburghBooking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Overnachten op een extra mooie locatie?

Wilt u een citytrip naar deze stad combineren met wat luxe, een verblijf in een extra mooi hotel, fraai gesitueerd? Edinburgh herbergt prachtige architectuur en bezoekersattracties. Mooie gebouwen om in te overnachten zijn er echter ook. Misschien ziet hier wat voor u bij:

5 vijfsterrenhotels in de City of Edinburgh


✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Kerst in Engeland
vlak

Reis plannen naar Edinburgh

Er zijn verschillende manieren om naar Edinburgh te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. U kunt ook als voetpassagier de (nacht)boot nemen naar Newcastle. In de haven van North Shields wacht er een bus op u die u naar het treinstation brengt en daar stapt u op de rechtstreekse trein naar Edinburgh, een reis van 1,5 uur. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Edinburgh Airport ligt een eindje buiten de stad en hier kunt u de bus of tram pakken die u in een half uur rechtstreeks naar het centrum brengt.


Bekijk en boek uw vervoersmiddel

Vliegtuig naar Groot-Brittannië
Veerboot naar Engeland

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers