Kerstsfeer proeven in het historische Edinburgh

Kerstmarkt in Edinburgh, Schotland Sneeuw in Edinburgh, Schotland hotel boeken via GBL

Edinburgh's Christmas: 17 november 2019 tot 5 januari 2020

Als u kerst wilt vieren vóór of tijdens de kerstperiode dan is een bezoek aan het jaarlijkse kerstfestijn Edinburg's Christmas in de Schotse hoofdstad een idee. Dit is een gezellig kerstevenement waarbij u op verschillende locaties in het centrum (maar vlakbij elkaar) van de kerstsfeer kunt proeven. Aan George Street vindt u de kerstmarkt met al haar stalletjes. In de East Princes Street Gardens zijn verschillende attracties waaronder Santaland, een reuzenrad en ook wat kraampjes. Op St Andrews Square staat dan nog een ijsbaan. Allemaal dicht bij elkaar dus u kunt alles wandelend bereiken.

Dit evenement duurt ongeveer 6 weken dus u heeft alle tijd om het te bezoeken. Let op: het evenement is elke dag geopend maar houdt u er rekening mee dat de meeste locaties op de 1e kerstdag gesloten zijn. Vanaf de tweede kerstdag is alles weer open voor bezoekers.

Edinburgh's Christmas | Edinburgh | Tramlijn in Edinburgh | Buslijnen in EdinburghBooking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Heeft u via deze pagina (of andere pagina's op Groot-Brittannië Liefhebbers) een accommodatie geboekt? Als u wilt kunt u een pagina krijgen met daarop links naar interactieve kaarten met bezienswaardigheden die goed te hanteren zijn op een mobiel of tablet. Kortom: kaarten die u tijdens de vakantie handig kunt raadplegen. Zo kunt u niet alleen de locatie van de bezoekersattracties in het omliggende gebied vinden maar via de ingebouwde links ook de website daarvan bezoeken om bijvoorbeeld prijzen en openingstijden te vinden.

Als u meerdere bestemmingen geboekt heeft dan krijgt u dus voor ieder gebied en/of stad waar u verblijft zo'n kaart mocht dat nodig zijn. Hoe gaat het in zijn werk? Stuur na het boeken een bericht naar:

info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of facebook


U boekt (zonder extra kosten) bij booking.com: het GB liefhebbers logo staat bovenaan de boekingspagina.

Vermeld in uw bericht waar u geboekt heeft en ik maak een pagina aan op de website die u direct en ook tijdens de vakantie kunt inzien. Op die pagina staan de links naar de betreffende interactieve kaarten. Wilt u uitgebreide hulp vooraf? Vraag dan toch vooral een plan op maat aan (zie onderaan deze pagina).

instructies voor het boeken


Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland GB


Reis plannen naar Edinburgh

Er zijn verschillende manieren om naar Edinburgh te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 2,5 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. U kunt ook als voetpassagier de (nacht)boot nemen naar Newcastle. In de haven van North Shields wacht er een bus op u die u naar het treinstation brengt en daar stapt u op de rechtstreekse trein naar Edinburgh, een reis van 1,5 uur. Een andere mogelijkheid is om met het vliegtuig te gaan. Edinburgh Airport ligt een eindje buiten de stad en hier kunt u de bus of tram pakken die u in een half uur rechtstreeks naar het centrum brengt.


Bekijk en boek uw vervoersmiddel

Vliegtuig naar Groot-Brittannië Veerboot naar Engeland
Kerst vieren in een andere Britse stad?

Kerstmarkten in Groot-BrittanniëBijvoorbeeld:

Hyde Park Winter Wonderland in Londen

Kerst in York - North Yorkshire

Kerst in Chester - Cheshire

Kerst in Bath - SomersetWilt u meerdere markten bezoeken?

Op rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië