Edinburgh - de historische hoofdstad van Schotland

Royal Mile in Edinburgh, Schotland Militaire taptoe bij het kasteel in Edinburgn, Schotland Kerstmarkt in november en december Grassmarket in Edinburgh, Schotland Calton Hill in Edinburgh, Schotland New Town in Edinburgh, Schotland St Giles Cathedral in Edinburgh, Schotland Palace of Holyroodhouse in Edinburgh, Schotland Arthur's Seat in Edinburgh, Schotland hotels boeken via GBL Linlithgow Palace in Mid Lothian, Schotland Pentland Hills Regional Park in Schotland

Informatie en accommodatiesDe Royal Mile in Edinburgh, Schotland

Edinburgh is de prachtige hoofdstad van Schotland. Deze historische stad bevindt zich in de laaglanden van het land en grenst zowat aan zee. U vindt er tal van mooie historische gebouwen en bezienswaardigheden zoals het kasteel, het Palace of Holyrood House en de bekende straat in het centrum genaamd de Royal Mile waar aan of in de buurt een aantal musea te bezichtigen zijn. Dit zijn onder andere het Writers Museum, de Scottish Natural Gallery, het People's Story Museum en het Museum of Edinburgh. Daarnaast zijn er ook prachtige uitzichtspunten en wandelplekken in en bij de stad zoals Calton Hill vlakbij de winkelstraat Princes Street en Holyrood Park meer ten oosten van het centrum. Er zijn meerdere winkelstraten in deze mooie stad. Denk bijvoorbeeld ook aan George Street, Grassmarket en Victoria. Sommige delen van de stad zijn middeleeuws maar er zijn ook stijlvolle straten met bouwwerken uit de 18e eeuw. De wijken die in deze verschillende tijdvakken gebouwd zijn worden aangeduid als 'Old Town' en 'New Town'. Het oude stadscentrum is ook gebruikt voor verschillende opnames van het populaire kostuumdrama Outlander. Maar zo zijn er meer series in het verleden en heden die hier hun filmopnames maakten zoals bijvoorbeeld Taggart, Rebus, de film Trainspotting en de nog lopende serie Irvine Welsh's Crime.

Buiten het centrum (niet op de interactieve kaart te zien) zijn overigens ook nog enkele bezienswaardigheden. Dat zijn bijvoorbeeld de dierentuin, de botanische tuinen en de National Gallery of Modern Art. Nog wat dichterbij en dus op relatief korte loopafstand ligt Dean Village, een pittoresk stukje Edinburgh. Het is een woonwijk en heeft verder geen attracties, accommodaties of restaurants maar is vanuit het oogpunt van architectuur wel zeer fraai. Pal ten noorden van de stad ligt Leith, een havenstadje aan de Firt of Forth waar u bijvoorbeeld Trinity House kunt bezichtigen, een museum met objecten uit het maritieme verleden. Wilt u de auto nog eens pakken om het omliggende land te bekijken en historische locaties te bekijken. Denk dan bijvoorbeeld aan de Pentland Hills, de fraaie ruïne van Linlithgow Palace en het huis Newhailes in Musselburgh. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de stad Edinburgh.


Op een speciale locatie overnachten in Edinburgh?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de stad zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht. Drie in het centrum, één daar vlakbij en nog één wat verder van het stadshart, vlakbij Arthur's Seat:

5 vijfsterrenhotels in de City of Edinburgh


De kerstmarkt of taptoe van Edinburgh bezoeken

Elk jaar vindt er een kerstevenement plaats in Edinburgh met een kerstmarkt, ijsbaan en wat attracties. En dat allemaal binnen een prachtig historisch geheel dat de hoofdstad van Schotland nu eenmaal is. U kunt daar in november, december en zelfs nog even in januari heen. Als u in de zomer naar de Schotse hoofdstad wilt dan kunt u dat (althans in augustus) eventueel combineren met een bezoek aan de beroemde Edinburgh Militairy Tattoo, dat jaarlijks plaatsvindt bij het kasteel. Daar is dan ook vuurwerk. Lees hier verder:

Kerst in Edinburgh in het najaar | Edinburgh Taptoe in de zomer


Wandelen in Edinburgh

Naast de vele bezienswaardigheden kunt u ook mooie wandelingen maken, bijvoorbeeld door het middeleeuwse stadscentrum (Old Town), de stijlvolle gregoriaanse uitbouw (New Town) maar ook in de heuvels aan de rand van Edinburgh, namelijk de Braid Hills en Arthur's Seat in Holyrood Park.

➦ Meer info: Wandelroutes in en rondom Edinburgh
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


The Royal Edinburgh Military Tattoo

Edinburgh is een echte festivalstad. Verspreid over het jaar zijn er meerdere te bezoeken in de hoofdstad van Schotland. Het bekendste evenement is misschien wel de Military Tattoo, de taptoe die plaats vindt op het terrein pal voor Edinburgh Castle dat geflankeerd wordt door tribunes. U ziet dan een show met militaire parades, dans, muziek met doedelzakken en drums. Kijkt u hieronder ook voor de data van het kunstfestival, het Jazz & Blues Festival, het internationale filmfestival en meer....

Royal Edinburgh Military Tattoo | Edinburgh Festival City

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers