Kerstmarkten bezoeken in Groot-Brittannië 2023-2024

Kerstmarkt in Edinburgh, Schotland Kerst in York, Engeland Kerst in Bath, Engeland Kerst op Trafalgar Square in Londen Kerst bij de Kew Gardens in Londen Kerst in de stad Chester, Engeland

Kerstsfeer opsnuiven in Groot-Brittannië

Verspreid over Engeland en Schotland zijn er verschillende kerstmarkten die u kunt bezoeken. En u heeft alle tijd want die worden in de meeste gevallen georganiseerd van halverwege november tot eind december. Hieronder ziet u 3 mooie evenementen in Groot-Brittannië waarvan 2 in Engeland en 1 in Schotland. De data die u ziet zijn in 2023 (en soms tot in januari 2024). Hieronder staan kerstmarkten in de prachtige historische steden Londen, Bath en Edinburgh maar op het volgende tabblad staan nog twee varianten in Noord Engeland. Dat zijn de historische steden York en Chester. Verspreid over het land zijn natuurlijk nog meer van dergelijke markten zoals in Winchester, Manchester en Nottingham. Op het laatste tabblad vindt u nog twee kerstevenementen met een historisch karakter. Die duren enkele dagen of iets langer. Het gaat om de plaatsen Rochester in Kent en Worcester - Worcestershire. Het is natuurlijk ook mogelijk om een rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië te maken waarbij u dus verschillende prachtige historische steden kunt bezichtigen.

Maak een rondreis langs kerstmarkten in Groot-Brittannië


1. Londen - Hyde Park Winter Wonderland: 17 november t/m 1 januari

In Londen vind je niet alleen stalletjes maar een heel spektakel met allerlei andere gezellige attracties zoals een ijsbaan, een circus, shows en een reuzenrad. Dit evenement wordt elk jaar gehouden in Hyde Park, het grootste park in het centrum van Londen: het Hyde Park Winter Wonderland. Uiteraard kunt u ook Londen ingaan, verschillende van haar vele historische attracties bezichtigen en winkelen bij Harrods of Selfridges om maar eens twee beroemde winkels te noemen. U kunt ook de prachtige Kew Gardens bezoeken waar u een traject kunt volgen langs mooie verlichting.

kerst in Londen
vlak2. Bath Christmas Market: 23 november - 10 december

Bath ligt meer in het (zuid)westen en aan de rand van het pittoreske landelijke gebied genaamd de Cotswolds. Dit is één van de mooiste historische steden van Engeland met verschillende historische attracties die tot het werelderfgoed behoren. Denk aan het Romeinse Badhuis en de Middeleeuwse abdij. In november en december kunt u hier genieten van een mooie markt en gezellige kerstsfeer: de Bath Christmas Market. Deze stad is ook weer prima met de trein te bereiken.

Kerst in Bath
vlak3. Edinburgh's Christmas: 17 november t/m 6 januari

Edinburgh is de prachtige historische hoofdstad van Schotland en telt vele historische attracties in de vorm van oude gebouwen en musea. Geniet ook van de mooie uitzichten vanaf het kasteel of Calton Hill. Wandel door de beroemde oude straat genaamd de Royal Mile met haar winkeltjes en attracties of ga winkelen in Princes Street waar je opkijkt naar Edinburgh Castle. De kerstmarkt en gerelateerde evenementen starten halverwege november en eindigen pas in het nieuwe jaar 2024. Het spreekt voor zich dat je hier met de trein kunt komen.

Kerst in Edinburgh
vlak


4. Chester Christmas Market: 17 november t/m 21 december

Chester is een kleinere historische stad in het noordwesten van Engeland, niet ver van haar grotere broers Liverpool en Manchester. Het heeft een kathedraal, enkele musea en vooral een bijzonder fraai centrum met winkels die zich binnenin houten vakwerkhuizen bevinden. De kerstmarkt vindt dan ook plaats hier in het gezellige centrum.

Kerst in chester
vlak5. York - St Nicholas Fair: 16 november t/m 22 december

York is een prachtige historische stad in North Yorkshire, Noord Engeland. Het heeft een bijzonder sfeervol centrum met een schitterende kathedraal, smalle winkelstraatjes en verschillende historische attracties en musea. De kerstmarkt begint wederom halverwege november en daarnaast zijn er tijdens die periode ook enkele evenementen gepland: het York Christmas Festival. York heeft vanzelfsprekend een treinstation waar overigens ook het beroemde spoorwegmuseum te bezichtigen is. Dat is het grootste van Engeland en ook nog eens gratis te bezoeken.

Kerst in York
vlak


Een Victoriaanse kerstmarkt bezoeken?

In de aanloop naar de kerstperiode zijn er ook een klein aantal speciale evenementen waar de Victoriaanse sfeer (19e eeuw) centraal staat. Bekend en geliefd zijn de boeken van de beroemde Charles Dickens waar menig evenement op geïnspireerd is. Zeer beroemd is natuurlijk ook de filmklassieker 'A Christmas Carol', het verhaal rond Scrooge. Hieronder ziet u twee locaties waar u die sfeer kunt beleven. Deze evenementen duren overigens een stuk korter dan de andere markten.

Rochester - Dickensian Christmas Festival: 2 + 3 december 2023

Rochester is een historisch stadje in Kent, Zuidoost Engeland. De net genoemde Charles Dickens is in deze omgeving geboren en de stad is een grote inspiratiebron geweest voor een aantal van zijn romans. Er zijn parades, de karakters uit zijn boeken komen voorbij en er is gegarandeerde sneeuwval (machine - mocht het nodig zijn): het Dickensian Christmas Festival. U kunt in Rochester ook de oude kathedraal en kasteel bezichtigen en vlakbij het historische havencomplex van Chatham. Naast het festival is er ook een gewone kerstmarkt en wel tussen 25 november en 10 december. U kunt niet elke dag binnen deze periode naar de markt maar op geselecteerde vrijdagen, zaterdagen en zondagen. Bekijk hier de data voor Rochester Christmas Market. De stad is met de trein te bereiken.
Worcester Victorian Christmas Fayre: 30 november t/m 3 december

Worcester heeft het grootste Victoriaanse evenement in de West Midlands (westelijke deel van Engeland). U ziet er in Victoriaanse kostuums getooide mensen, gezellige aankleding en zeer veel stalletjes: het Worcester Victorian Christmas Fayre. In de stad zelf kunt u uiteraard weer terecht in één van de pubs of restaurants en ook zijn er meer bezienswaardigheden. Denk aan de prachtige kathedraal en het oude houten Greyfriar's House dat pal in het centrum staat. De stad is met de trein te bereiken.

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers