Wat is er te zien in Stirling en Falkirk?

Stirling Castle in Schotland Falkirk Wheel in Schotland Doune Castle in Schotland

Bezienswaardigheden in Stirling en Falkirk

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit deel van Schotland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden in de regio Falkirk en Stirling kunt vinden maar ook in het aangrenzende gebied dat bestaat uit Lanarkshire en de Clyde Valley, een gebied waar de grote stad Glasgow ook is gesitueerd. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over het gebied rondom de plaatsen Falkirk en Stirling waar u onder andere het belangrijkste kasteel van Schotland kunt bezichtigen en het Falkirk Wheel kunt zien.

legenda van kaart


Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Stadje in Stirling, Schotland
Hotel in Schotland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder enkele kastelen maar ook andere attracties zoals het Falkirk Wheel, een safaripark en het monument/toren van William Walace. De afkorting NTS staat voor National Trust for Scotland en HS voor Historic Environment Scotland. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan Stirling. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische locaties:
Stirling Castle (HS) - Argyll's Lodging - Cambuskenneth Abbey (HS) - National Wallace Monument (HS) - Bannockburn Battlefield (NTS) - Antonie Wall: Rough Castle (HS) - Alloa Tower (NTS) - Castle Campbell (HS) - Dunblane Cathedral (HS) - Doune Castle (HS) - Inchmahome Priory (HS)


Andere bezienswaardigheden:
Falkirk Wheel - The Kelpies - The Pineapple (NTS) - Smith Art Gallery and Museum - Blair Drummond Safari Park


Op rondreis?Terug naar:

→ Vakantie vieren in Glasgow & Stirling
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers