Wat is er te zien in Glasgow en Lanarkshire?

Het Riverside Museum en het Tall Ship in Glasgow, Schotland Kelvingrove Art Gallery and Museum in Glasgow, Schotland Bothwell Castle in Schotland New Lanark in Schotland

Bezienswaardigheden in Glasgow en Lanarkshire

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit deel van Schotland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in de regio rondom Glasgow kunt vinden maar ook in het aangrenzende graafschap Falkirk en Stirling. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over Lanarkshire en de Clyde Valley waar u onder andere de grootste stad van Schotland kunt bezoeken maar bijvooreeld ook het werelderfgoed van New Lanark.


legenda van kaart


Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Stadje in Stirling, Schotland
Hotel in Schotland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en kastelen maar ook andere attracties zoals whiskydistilleerderijen, bierbrouwerijen, een werelderfgoeddorp, het Schotse voetbalmuseum, het geboortehuis van ontdekkingsreiziger David Livingstone en het grootste pretpark van Schotland. De afkorting NTS staat voor National Trust for Scotland en HS voor Historic Environment Scotland. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan Glasgow en New Lanark. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische gebouwen en tuinen:
Glasgow Cathedral (HS) - Provand's Lordship - Glasgow City Chambers - Tenement House (NTS) - Glasgow School of Art - Pollok House (NTS) - Holmwood House (NTS) - Greenbank Garden (NTS) - Bothwell Castle (HS) - David Livingstone Centre - Chatelherault Country Park - New Lanark WHS - Weaver's Cottage (NTS) - Newark Castle (HS)

Enkele musea en andere attracties:
Glasgow Gallery of Modern Art - St Mungo Museum - Kelvingrove Museum - The Hunterian - Riverside Museum - The Burrell Collection - Scottish Football Museum - National Museum of Rural Life (NTS) - Paisley Museum - M&D's - Scotland's Theme Park (pretpark)

Whisky en bier:
- Glengoyne Distillery - Clydeside Distillery - West Brewery - Tennent's Wellpark Brewery


Op rondreis?Terug naar:

→ Vakantie vieren in Glasgow & Stirling
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers