Het historische stadje Stirling - Schotland

Stirling Castle in Schotland Het stadje Stirling in Schotland Almshouses in Stirling, Schotland Het kasteel van Stirling in Schotland Stirling Bridge in Schotland hotel boeken via GBL Falkirk Wheel in Schotland Royal Burgh of Culross in Fife, Schotland Loup of Fintry in Schotland Doune Castle in Schotland Callander in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHet Wallace Monument in Stirling, Schotland

Stirling is een historisch stadje in het midden van Schotland. Het ligt niet ver ten zuidosten van de hooglanden en de omgeving biedt dan ook prima mogelijkheden om te wandelen. De grote trekpleister is het beroemde Stirling Castle, het vanuit historisch oogpunt gezien belangrijkste kasteel van het land. Daarnaast zijn er nog meer bezienswaardigheden in en net buiten het stadje. Dit zijn het Argyll's Lodgings, de Smith Art Gallery & Museum, de oude ruïne van Cambuskenneth Abbey en uiteraard het enorme monument/museum/toren van William Walace. Deze man won bijvoorbeeld in 1297 de bekende Slag bij Stirling Bridge. Het slagveld en bezoekerscentrum van Bannockburn ligt enkele kilometers verder weg. Daar vond nog een grotere en meer beslissedden slag plaats, gewonnen door Robert the Bruce. Nog iets verder weg kunt u bijvoorbeeld ook een bezoek brengen aan het Falkirk Wheel, het Blair Drummond Safari Park en het prachtige historische dorpje Culross. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Stirling.


Wandelen in en rond Stirling

U kunt bijvoorbeeld wandelen rond het kasteel, bij de universiteit en iets verder weg bij het Wallace Monument dat op een rots (Abbey Craig) gebouwd is.

Meer info: Routes in en rond StirlingBekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Stirling

Er zijn verschillende manieren om naar Stirling te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur 15 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Het is ook mogelijk om het vliegtuig te nemen al zult u als u geland bent wel moeten overstappen en gebruik moeten maken van zowel bus als trein. U zou kunnen vliegen op Edinburgh, Glasgow en eventueel ook Aberdeen. Eenmaal in Stirling kunt u met de trein nog veel meer plaatsen bereiken zoals bijvoorbeeld Perth, Pitlochry, Aviemore en Inverness.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Glasgow, Stirling en Lanarkshire
→ Steden, stadjes en dorpen in Glasgow, Stirling en LanarkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Glasgow, Stirling en Lanarkshire

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers