Killin, Loch Tay en de Trossachs in Schotland

Loch Tay in Schotland Boeken Kenmore aan Loch Tay in Schotland Scottish Crannog Centre in Schotland Loch Ard in de Trossachs, Schotland Loch Katrine in de Trossachs, Schotland Het dorpje Strathyre in Schotland Callander in Schotland Loch Lomond in Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenKillin in de Trossachs, Schotland

Killin is een dorpje in het uiterste noordoosten van het bergachtige nationale park Loch Lomond & the Trossachs. Daarnaast ligt het aan het langwerpige Loch Tay dat zich in noordoostelijk richting uitstrekt. Even ten noorden van het dorp ligt ook een ander beschermd gebied, genaamd Loch Rannoch & Glen Lyon. In dit gebied, vlakbij het meer bevindt zich de berg Ben Lawers. In Killin zelf kunt u de mooie Falls of Dochart aanschouwen en een bezoek brengen aan het historische Moirlanich Longhouse. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Killin.


Wandelen in Killin

Het dorp ligt aan de Rob Roy Way, de meerdaagse wandelroute door Perth & Kinross en de Trossachs. Daarnaast zijn er in de buurt uiteraard andere wandelingen mogelijk, bijvoorbeeld langs Loch Tay, door de Acharn Woods en wat verder weg bij de berg Ben Lawers dat tevens een natuurreservaat is. In de regio zijn echter zo veel meer mooie gebieden. Denk bijvoorbeeld aan de oevers en omliggende bergen van Loch Lomond of Glen Lyon verder noordwaarts. Om maar wat te noemen.

Rob Roy Way | Routes - Killin en Loch Tay


Boeken via GB Liefhebbers

U boekt hier uw accommodatie(s) bij booking.com. De keus is daardoor groot. Door op deze pagina via Groot-Brittannië Liefhebbers te boeken beloont u tevens de jarenlange inzet die in deze website gestopt wordt. Het is dus ook een manier om uw waardering te tonen zonder dat u er iets extra's voor hoeft te betalen. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw steun. Daarnaast kunt u tevens gratis van service gebruik maken als u wilt.

Extra: als u wilt kunt u als beloning een * eigen online pagina op Groot-Brittannië Liefhebbers krijgen met informatie over de gebieden en/of plaatsen waar u net geboekt heeft. Handig om als naslagwerk te gebruiken tijdens de vakantie. Stuur een bericht naar info@groot-brittannie-liefhebbers.nl (of fb bericht) en vermeld de geboekte accommodatie(s), plaats(en) + de data die daarbij horen. De data zijn alleen maar nodig om de boeking te controleren, die komen niet op de pagina te staan. Heeft u gedetailleerde hulp vooraf nodig? Misschien bent u dan wel geïnteresseerd in een * vakantieplan op maat.


Inn Cottage in EngelandDe locatie van Killin

Enkele bestemmingen in de buurt

Pitlochry Callander Glencoe

Reis plannen naar Killin

Er zijn verschillende manieren om naar Killin te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur 45 minuten rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Zeebrugge (België) of Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland Cottage in Engeland

Terug naar:

→ Western Highlands
→ Hotels en vakantiehuizen in de Western Highlands