Wells-next-the-Sea aan de kust van Norfolk

Kuststadje Wells-next-the-Sea in Norfolk Strandhuisjes aan het strand in Wells-next-the-Sea, Engeland Straatje in het stadje Wells-next-the-Sea, Norfolk Holkham Hall in Norfolk, Engeland hotels boeken via GBLStiffkey aan de Norfolk Coast Path in Engeland Het stadje Burnham Market in Norfolk, Engeland Blakeney Point in Norfolk, Engeland Cley-next-the-Sea in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland Sandringham Estate in Norfolk, Engeland Lavendelvelden in Norfolk, Engeland

Informatie over deze bestemmingStraatje in Wells-next-the-Sea in Norfolk, Engeland

Wells-next-the-Sea is een kleine havenplaats en kuststadje in het noorden van het graafschap Norfolk en het is onderdeel van de Norfolk Coast, een Area of Outstanding Natural Beauty. Dit is een prachtige natuurlijke kustlijn met zoutmoerassen, zandbanken en een eind naar het oosten ook kliffen. Het land rondom deze plaats is vlak en u vindt er ook een enorm groot strand, althans een km of 1,5 ten noorden van hier. Dat is naar verluid één van de beste stranden in de regio, heeft fraaie strandhutten en wordt geflankeerd door duinen. Dat strand gaat over in Holkham Beach, daarover dadelijk meer. Het punt is namelijk dat deze plaats voeger aan zee lag maar later door het aangroeien van de kust er steeds verder vandaan is komen liggen. Wells-next-the-Sea bevindt zich ook op loopafstand van één van de meest imposante landgoederen in de regio en dat is Holkham Hall, gesitueerd in het gelijknamige dorpje. Naast het statige huis heeft het ook tuinen, een groot parklandschap met wilde herten, een meer waar u een boot of kano kunt huren en ook nog eens een groot natuurreservaat. Het Holkham Nature Reserve is een landschap bestaande uit zoutmoerassen maar ook duinen, bos en akkerland. Bij Holham Gap ligt tevens een mooi strand.

Langs de Norfolk Coast zijn nog meer van dergelijke natuurreservaten. In de buurt zijn dat die van Scolt Head, Blakeney en het Brancaster Estate. In de omgeving zijn meer kustdorpjes zoals het kleine Stiffkey, Blakeney, Cley-next-the-Sea met zijn karakteristieke windmolen en verderop Sheringham en Cromer met zijn fraaie pier. Dicht in de buurt maar dan iets verder landinwaarts vindt u het dorp Burnham Market en dat heeft als bijnaam 'Chelsea-on-sea' vanwege haar modieuze karakter. Er zijn de nodige individuele kledingwinkels maar ook winkels die je verwacht in een dorp. Ook heeft het mooie straatjes in de architectuur die kenmerkend is voor de regio. In de weide omtrek zijn ook prachtige bezienswaardigheden van historische aard. Denk aan de de landgoederen Houghton Hall, Sandringham en de mooie spoorlijn van de North Norfolk Railway tussen Sheringham en Holt. Er zijn diensten met een diesel -en stoomtrein. Vlakbij Heecham kunt u mooie lavendelvelden bezichtigen, althans in de zomermaanden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Wells-next-the-Sea.


Wandelen langs de Norfolk coast

Wells-next-the-Sea is gesitueerd aan het bewegwijzerde Norfolk Coast Path zodat u kustpaden kunt volgen in beide richtingen. Het busvervoer is hier tevens prima geregeld. Er rijden bussen zeer regelmatig beide kanten op. Dit stadje is namelijk de plek waar de diensten van oost en west samenkomen. Hieronder vindt u een flinke wandeling over het kustpad in oostelijke richting naar het kleine Salthouse. Die route trekt langs Stiffkey en door Blakeney en Cley-next-the-Sea. Niet ver hiervandaan op en rond het Brancaster Estate hier aan de Norfolk Coast kunt u ook een route lopen van 7 km. Onderweg kun je halt houden in de van oorsprong 18e eeuwse pub de Jolly Sailors in Brancaster Staithe. In het geval u als onderdeel van uw treinrondreis door dit deel van Engeland ook wel graag een kleine wandelvakantie wilt beleven, bekijk dan het wandelreisidee hieronder.

➦ Meer info: Wandelroute van Wells-next-the-Sea naar Salthouse


Kustpad in oost Engeland
GB


Pub walk: Brancaster Estate en The Jolly Sailors (47)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hiervandaan op en rond het Brancaster Estate hier aan de Norfolk Coast kunt u een route lopen van 7 km. Onderweg kun je halt houden in de van oorsprong 18e eeuwse pub de Jolly Sailors in Brancaster Staithe.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers