Blakeney aan de Norfolk Coast - Engeland

Het dorp Blakeney in Norfolk, Engeland Blakeney aan de Norfolk Coast in Engeland hotels boeken via GBLMorston Quay aan de Norfolk Coast in Engeland Blakeney Point in Norfolk, Engeland Zeehonden kijken bij Blakeney in Norfolk, Engeland Norfolk Coast Path in Engeland Wells-next-the-Sea in Norfolk, Engeland Cley-next-the-Sea in Norfolk, Engeland Sheringham Park in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland Holkham Hall in Norfolk, Engeland

Informatie over deze bestemmingBlakeney aan de kust van Norfolk, Engeland

Blakeney is een klein kustdorpje in het oosten van Engeland. Het ligt aan de mooie Norfolk Coast Area of Outstanding Natural Beauty en heeft ongeveer 800 inwoners. In de middeleeuwen lag het aan zee maar inmiddels ligt het wat verder landinwaarts door de aanslibbing van het estuarium. Dit is vooral een goede bestemming als u van natuur houdt. U kunt hier wandelen langs de kustpaden maar ook het gelijknamige natuurreservaat bezoeken, ook wel bekend als Blakeney Point. Dit is een gebied aan zee met zoutmoerassen, kwelders, rivieren, broedende vogels, duinen maar ook stranden waar de grootste kolonie zeehonden in Engeland leven. Het broedseizoen vindt plaats tussen oktober en januari en gedurende die periode wordt dat deel van het reservaat afgesloten voor bezoekers. Behalve door het gebied wandelen kunt u ook meegaan op boottochten zodat u de zeehonden kunt aanschouwen. Die boten vertrekken in Morston Quay, gesitueerd op 2 km wandelen (westwaarts over het kustpad).

Als u behalve natuur ook nog andere historische bezienswaardigheden wilt zien dan kan dat zeker. In de regio is behoorlijk veel te zien waaronder Holkham Hall, Felbrigg Hall, Blickling Hall, het koninklijke buitenverblijf Sandringham, de tuinen van Sheringham Park en de lavendelvelden in Heacham, bekend als Norfolk Lavender. De velden van 's lands grootste lavendelproducent staan in de zomer in bloei. Ook kunt u het strand opzoeken, bijvoorbeeld in Wells-next-the-Sea en Cromer. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Blakeney.


Wandelen in Blakeney

U kunt hier dus de rust opzoeken door wandelingen te maken in het Blakeney National Nature Reserve maar ook kunt u het Norfolk Coast Path volgen. Dat is een meerdaagse wandelroute en National Trail langs de kust van dit graafschap. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Morston Quay in het oosten of Cley-next-the-Sea in het westen wandelen. Tijdens mijn reis naar Norfolk in mei (2016) heb ik ook routes gelopen over de kustpaden in deze regio. U kunt die hieronder ook bekijken.

➦ Meer info: Routes in het Blakeney National Nature Reserve | Routes aan de Norfolk Coast


Pub walk: Morston en The Stiffkey Red Lion (50)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier net ten westen van in Morston is er bijvoorbeeld een route van 11 km te volgen over het kustpad en nog een stukje bij het dorpje Stiffkey. Onderweg kun je halt houden in de 17e eeuwse pub Red Lion in Stiffkey. Dit moerassige kustgebied aan de Norfolk Coast huist ook de nodige vogels.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers