Cromer aan de Norfolk Coast - Engeland

Cromer in Norfolk, Engeland Cromer in Norfolk, Engeland Felbrigg Hall in Norfolk, Engeland hotels boeken via GBLNorfolk Coast in Engeland Sheringham Park in Norfolk, Engeland North Norfolk Railway in Engeland Blickling Hall in Norfolk, Engeland Cley0next-the-Sea in Norfolk, Engeland Mooie straat in de stad Norwich in Norfolk, Engeland Norwich Cathedral in Norfolk, Engeland Stoomtrein van de Mid-Norfolk Railway in Engeland

Informatie over deze bestemmingDe badplaats Cromer in Norfolk, Engeland

Cromer is een kleine badplaats in het oosten van Engeland. Het ligt aan de beschermde Norfolk Coast en daar kunt u prima wandelen. Het stadje is tevens het begin of eindpunt van de lange wandelroute die langs deze kust loopt. Naast de natuur vindt u in Cromer ook het lokale museum, het RNLI Henry Blogg Museum, een pier en een strandje. Deze pier is één van de best onderhouden exemplaren van het land. Pal buiten het stadje kunt u het historische Felbrigg Hall en het prachtige landschapspark met ook bloemen van Sheringham Park bezoeken. In het kuststadje Sheringham kunt u tevens een rit maken met de oude diesel of stoomtrein van de North Norfolk Railway.

Wat verder weg kunt u nog twee statige huizen bezichtigen, namelijk Blickling Hall en Holkham Hall. Blickling Hall is overigens de plek (huis is iets later gebouwd) waar Anne Boleyn werd geboren (16e eeuw), de beroemde vrouw van koning Henry VIII. Niet ver daarvandaan vindt u ook de 17e eeuwse pub The Bucks Arms in Blickling Als u van de natuur houdt dan kunt u ook nog naar het Blakeney National Nature Reserve. Dat ligt ook aan dezelfde kustlijn en is een belangrijke locatie voor broedende vogels en zeehonden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Cromer.


Wandelen in Cromer

Dit is een kustgebied waar je eenvoudig het bewegwijzerde Norfolk Coast Path kunt bewandelen. Dat is grotendeels vlak maar hier rondom Cromer heeft het ook kliffen. U kunt hier het kustpad volgen naar Overstrand in het oosten en westwaarts naar Sheringham en uiteraard verder. Dit is overigens het enige stukje van het graafschap dat niet vlak is. In het geval u als onderdeel van uw treinrondreis door dit deel van Engeland ook wel graag een kleine wandelvakantie wilt beleven, bekijk dan het wandelreisidee hieronder.

Wandelverslagen Norfolk (dagen 9 t/m 12)
Kustpad in oost Engeland
GB


Pub walk: Blickling en The Bucks Arms (49)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Weg van de kust in het binnenland van Norfolk kunt u een route lopen van 8 km. De route gaat deels over een fraai bosrijk landgoed waar u ook het historische Blickling Hall kunt bezichtigen, een landhuis dat geconserveerd wordt door de National Trust. Dit is overigens de plek (huis is iets later gebouwd) waar Anne Boleyn werd geboren (16e eeuw), de beroemde vrouw van koning Henry VIII. Onderweg kun je halt houden in de 17e eeuwse pub The Bucks Arms in Blickling. Kijk bijvoorbeeld ook op de pagina van Blakeney (volgende tabblad) waar je een pubwandeling langs de kust vindt.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers