Maldon, Blackwater Estuary en Northey Island in Essex

Maldon in Essex, Engeland hotels boeken via GBLHylands House in Essex, Engeland Paycocke's House in Essex Colchester Castle in Essex

Informatie over deze bestemmingHet stadje Maldon in Essex, Engeland

Maldon is een klein stadje in het graafschap Essex, niet heel ver van Londen. Het zit vast aan het aangrenzende Heybridge. Het oude stadje heeft ongeveer 14 duizend inwoners en is vooral bekend vanwege de zoutwinning. Dat is ook de reden waarom men juist hier zoutpannen geplaatst heeft. Dat heeft te maken met de de aanwezigheid van stille wateren in de hier aanwezige draslanden, in combinatie met de weinige regenval. Dit is namelijk het droogste gebied van Groot-Brittannië. Daarnaast is dit ook de plaats van de Thames Barges. Dit zijn platte zeilboten die men in de 19e eeuw gebruikte om de Theems op te varen. U zult ze nog steeds zien liggen in Hythe Quay, het havengebied.

Maldon ligt ook aan de Blackwater Estuary en vlakbij het enige stukje (relatieve) wildernis in Essex. Pal voor de kust ligt namelijk Northey Island, een natuurgebied van de National Trust waar u bij eb naartoe kunt wandelen of bij vloed met de boot kunt komen. U vindt er rust, kunt er vogels kijken en daarnaast in herinnering houden dat dit het oudste gedocumenteerde slagveld in het land is, toen de Vikingen hier kwamen binnenvallen. In de omtrek zijn meer van dit soort moeraschtige natuurgebieden, sommige geconserveerd door de National Trust, anderen door de RSPB: de natuurreservaten van de vogelbescherming. Denk aan de Copthall Marshes en de Old Marshes. Maldon heeft ook nog een museum maar verder weg zijn meer bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld het stijlvolle Hylands House in Chelmsford, Layer Marney Tower en de fraaie Hyde Hall Garden van de Royal Horticultural Society. De grote badplaats Southend-on-Sea ligt ook redelijk in de buurt.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers