Colchester in Essex - Engeland's oudste stad

Colchester Castle in Essex hotels boeken via GBLFlatford in Suffolk, Engeland Lavenham in Suffolk, Engeland Melford Hall in Suffolk Kentwell Hall in Suffolk Sudbury in Suffolk Paycocke's House in Essex Het fraaie dorpje Kersey in Suffolk, Engeland Het badplaatsje Aldeburgh in Suffolk, Engeland

Informatie over deze bestemmingDe stad Colchester in Essex, Engeland

Colchester is de oudste stad van Groot-Brittannië en is gesitueerd in het graafschap Essex. Het heeft ongeveer 120 duizend inwoners en bestaat al sinds de tijd van de Romeinse bezetting die begon rond 50 na Christus. Deze plaats heette toen Camulodunum. De stad heeft ook het van oorsprong 16e eeuwse Dutch Quarter, een Nederlandse wijk, al ging het hier om protestantse Vlaamse vluchtelingen. Er zijn nog mooie historische gebouwen te zien. Er zijn uiteraard ook een aantal bezoekersattracties zoals het middeleeuwse Colchester Castle dat tegelijk de plek is van het archeologische museum, het Hollytrees Museum, het natuurhistorisch museum en meer aan de rand van de stad ook de Bourne Mill, een historische watermolen.

Even buiten de stad kunt u de dierentuin bezoeken. Nog wat verder weg zijn nog veel meer bezienswaardigheden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Beth Chatto Gardens, de Green Island Gardens, de Layer Marney Tower en het oude Paycocke's House. Niet ver van hier vindt u tevens het mooie historische stadje Lavenham in Suffolk. Bekijk haar oude vakwerkhuizen of de statige landhuizen net daarbuiten. Het dorpje Flatford in de Dedham Vale is ook beroemd vanwege de schilderijen van John Constable. Het graafschap Essex heeft ook een kustgebied dat niet al te ver weg ligt. U vindt natuurlijke pracht in de Stour Estuary dat tot hetzelfde beschermde gebied behoort als de net genoemde Dedham Vale en ook zijn er ten zuiden van de stad moerasgebieden met natuurreservaten zoals de Copt Hall Marshes. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en herbergen in Colchester.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers