Isles of Scilly in Cornwall - Zuidwest Engeland

St Mary's op de Isles of Scilly in Cornwall, Zuidwest Engeland Cottage op de Isles of Scilly in Cornwall, Zuidwest Engeland Hugh town op St Mary's, Isles of Scilly Tresco Abbey Gardens Isles of de Isles of Scilly St Agnes op de Isles of Scilly hotels boeken via GBLPenzance in Cornwall St Michael's Mount in Cornwall St Ives in Cornwall Gurnard's Head in Cornwall

Informatie over deze bestemmingHet eiland Tresco van de Scilly eilanden in Cornwall

De Scilly-eilanden is een kleine eilandengroep in zuidwest Engeland. Het ligt ongeveer 45 kilometer uit de kust van het graafschap Cornwall, telt slechts iets meer dan 2 duizend inwoners en heeft een licht geaccidenteerd landschap. De archipel bestaat uit verschillende kleine rotsachtige onbewoonde en 5 bewoonde eilandjes, namelijk Bryer, St Agnes, St Martin's, Tresco en St Mary's. Op St Mary's wonen verreweg de meeste mensen en de grootste plaats hier is Hugh Town waar zo'n duizend mensen wonen. Hier zijn een museum en de nodige faciliteiten, en vertrekken ook vele veerboten waaronder naar Penzance op het vasteland. De eilanden zijn al eeuwen lang bewoond en zijn nu vooral een toeristische attractie vanwege de prachtige natuur en het feit dat het omgeven is door de zee. De Isles of Scilly hebben tevens de beschermde status van Area of Outstanding Natural Beauty en staat bekend om zijn subtropische plantengroei. Een prachtig voorbeeld vormen de Tresco Abbey Gardens, een belangrijke trekpleister.

Ook vogelaars komen hier naartoe vanwege een aantal unieke vogels die hier tijdelijk verblijven. Daarnaast zijn er rondom de eilanden ook zeehonden en dolfijnen te zien. U vindt hier een behoorlijk gevarieerd landschap. Zo zijn er uiteraard de nodige stranden maar ook duinen, rotsachtige kuststroken, lagunes, heidevelden, boerenland, wat bos en uiteraard mogelijkheden om te wandelen. Zoals gezegd heeft dit gebied een beschermde status en daarnaast is meer dan de helft in beheer van de lokale Wildlife Trust. Het bezoekerscentrum vindt u in Hugh Town. Naast mooie natuur zijn er ook enkele historische bezienswaardigheden. Zo zijn er overblijfselen van een paar grafkamers uit de Bronstijd te bezichtigen, namelijk de Porth Hellick Down Burial Chamber en de Innisidgen Burial Chambers. Net als de 16e eeuwse muren van Star Castle zijn deze locaties op St Mary's te vinden. Op Tresco kunt u de ruïnes van Cromwell's Castle, King Charles's Castle en een 16e eeuwse geschutskoepel zien. Dit Old Blockhouse werd gebruikt tijdens de burgeroorlog die toen in Engeland woedde. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de accommodaties op de Isles of Scilly. Er zijn een klein aantal hotels die zich voornamelijk in Hugh Town op het hoofdeiland St Mary's bevinden.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Openbaar vervoer

U kunt op de Isles of Scilly per veerboot of vliegtuig (de Skybus) komen. De vluchten gaan naar het grootste eiland St Mary's maar alleen vanaf zuidwest Engeland. Dat kan vanaf drie luchthavens, namelijk die van Land's End, Newquay (beiden Cornwall) en Exeter (Devon). Er zijn in de wintermaanden (november - maart) echter geen vluchten vanaf deze laatste plaats. Er is overigens een directe vlucht van Schiphol naar Exeter mogelijk. De veerdienst vanaf het vasteland vertrekt in Penzance, zuidwest Cornwall. Deze arriveert in de haven van Hugh Town, St Mary's. Vanuit deze haven op het eiland kunt u ook op veerdiensten naar de andere bewoonde eilanden stappen. Dat zijn Tresco, St Martin's, St Agnes en Bryher. Het is in principe niet mogelijk een auto mee te nemen op de veerboot dus zult u in Penzance (vasteland) moeten parkeren.

Veerboot of vliegtuig naar St Mary's

Parkeren in Penzance

Reisplan naar Penzance in Cornwall


Enkele bestemmingen op het vasteland


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers