Overnachten in Zuidwest Engeland

Hotel aan zee in Cornwall hotels boeken via GBLNatuur in Devon, Engeland Natuur in Devon, Engeland Strand in Cornwall, Engeland Kustplaatsje in Cornwall, Engeland

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Devon

Kijkt u hieronder als u op zoek bent naar een hotel, herberg, bed and breakfast, vakantiehuis of appartement in het graafschap Devon. Dit is een groot graafschap met twee relatief ruige nationale parken en kustlijnen die overal anders zijn maar veelal zeer mooi met kliffen en kustpaden. Het grootste nationale park ligt in het hart van Devon terwijl Exmoor in het noorden ligt en daar vindt u tevens de hoogste kliffen van het land. In het zuiden ligt de Engelse Riviera met het grotere Torquay als epicentrum met rond kleinere badplaatsjes en kuststadjes. Verder westwaarts komt u in het pittoreske kustlandschap van South Devon waar u hogere prijzen kunt verwachten. Daar weer ten westen van ligt havenstad Plymouth. Het oosten - voorbij kathedraalstad Exeter - is de kust ook erg mooi want dat is de Jurassic Coast en van het deel dat in Devon ligt zijn de kliffen rood.
legenda van kaart

Zoek per plaats of vraag gedetailleerd reisadvies

Via bovenstaande buttons kunt u overnachtingen boeken in het gebied. Zoals u op één van de foto's hierboven heeft gezien doet u dat bij een zeer bekend boekingsplatform waarmee deze website een samenwerkingsverband heeft. Via Groot-Brittannië Liefhebbers is het geen cent duurder en u kunt er uiteraard ook gewoon boeken als u er al een account heeft en van mogelijke voordelen (zoals genius-korting) gebruik maken. U kunt ook zoeken naar een overnachtingsplek in specifieke plaatsen. Hieronder ziet u een lijst met uitgelichte plaatsen in Devon en Cornwall. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Badplaats in Zuidwest Engeland
Cottage in Engeland

Hotels, b&b's en vakantiehuizen in Cornwall

Kijkt u hieronder als u op zoek bent naar een hotel, herberg, bed and breakfast, vakantiehuis of appartement in het graafschap Cornwall. Het graafschap is de meest populaire zomerbestemming en dat heeft alles te maken met de mooie kusten, badplaatsjes, kustdorpjes, kliffen met kustpaden en zeker ook stranden. Het 'Zoutpad' (South West Coast Path) is er vrijwel overal te volgen. Er is qua kusten een duidelijk verschil tussen de Atantische noordkust en de zuidkust. De noordkust is meer open en er zijn grotere stranden terwijl de zuidkust meer beschut is, bosrijker en diep ingesneden riviermondingen heeft. Een diep ingesneden riviermonding vind je overigens ook aan de noordkust, bij het culinaire kuststadje Padstow. Het binnenland van het noorden van Cornwall rond de rotsachtige natuur van Bodmin Moor zal wat rustiger zijn dan de rest waar allerlei pittoreske bestemmingen zijn gesitueerd en waar het graafschap ook smal is waardoor je altijd in de buurt van de kust overnacht.Vier -en vijfsterrenhotels in Dartmoor en op Roseland

In het Dartmoor National Park kunt u overnachten in luxe als u wilt. In de noordelijke streek zijn namelijk een klein aantal zeer fraaie landgoedhotels waar u een verblijf in een ruig landschap kunt combineren met comfortabele overnachtingen. Dit gebied ligt in het hart van Devon en dus ook niet heel ver van de kust. Uiteraard zijn er aan de kust van zuidwest Engeland ook mooie hotels te vinden. De tweede bestemming hieronder is bijvoorbeeld zo'n streek. Het schiereiland Roseland is een relatief rustig kustgebied met kleinere plaatsen in Cornwall met aan de andere kant van de riviermonding van de Fal het mooie havenstadje Falmouth. Overnachten in goedkopere hotels behoort in deze regionen uiteraard ook tot de mogelijkheden.


Luxe hotel in het ruige Dartmoor National Park, Engeland
Luxe hotel aan de Fal Estuary, Engeland

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo

Terug naar:

→ Zuidwest Engeland
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers