Falmouth, St Mawes en de Fal Estuary in Cornwall

Falmouth in Cornwall Gyllyngvase Beach in Falmouth, Cornwall St Mawes in Cornwall St Mawes in Cornwall Roseland Peninsula in Cornwall Trebah Garden in Cornwall Glendurgan Garden in Cornwall Helford Passage in Cornwall Veryan in Cornwall Truro in Cornwall

Informatie over deze bestemmingDe haven van Falmouth in Cornwall

Falmouth is een mooi kuststadje in het zuidwesten van Engeland. Het telt ongeveer 22 duizend inwoners en ligt aan de zuidkust van Cornwall. Het bevindt zich zowel aan zee als aan de Fal Estuary, een hele mooi en vrij breden riviermonding. Er zijn hier geen uitgestrekte stranden maar kleinere varianten zijn er wel in de omgeving. Het Gyllyngvase Beach bevindt zich aan de zuidzijde, oftwel de kustkant van het stadje. Aan de noordzijde vindt u de diep ingesneden riviermonding. Elke zomer worden hier ook verschillende zeilwedstrijden georganiseerd. Dat jaarlijks terugkerende evenement heet Falmouth Week. U kunt in deze plaats ook enkele historische bezienswaardigheden vinden, namelijk het National Maritime Museum Cornwall en het lokale kunstmuseum. Ook kunt u hier twee historische kustforten bezoeken, te weten Pendennis Castle en aan de andere kanten van het water het St Mawes Castle. Daar kunt u met een veerboot naar toe. Dat plaatsje ligt op het schiereiland Roseland.

Ongeveer 10 kilometers ten zuiden van Falmouth kunt u twee mooie tuinen bezoeken, namelijk de Trebah Garden en de Glendurgan Garden. De kusten van dit deel van het land zijn ook prachtig en u kunt er dan ook prima wandelen, bijvoorbeeld langs de kustpaden van het Southwest Coast Path. Kijkt u hier op deze pagina om een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement te boeken. U kunt daarvoor ook de onderstaande interactieve kaart gebruiken.


Wandelen in Falmouth

Het stadje wordt omgeven door zeer mooie kustgebieden, zowel dichtbij als verder weg. In al deze streken kunt u de kustpaden volgen, allemaal onderdeel van het South West Coast Path. Als u de wandelroute in noordwaartse richting wilt volgen - de etappe naar Portloe - dan neemt u twee opeenvolgende veerponten, namelijk van Falmouth naar St Mawes en vervolgens naar Place Creek op het Roseland Peninsula. De zuidwaartse etappe loopt naar het dorpje Helford, gesitueerd aan de monding van de gelijknamige rivier.

➦ Meer info: South West Coast Path


Op een speciale locatie overnachten in Falmouth?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In het bad -en havenstadje zijn genoeg mooie hotels en ook b&b's of pensions te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige viersterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels speciaal worden uitgelicht waaronder twee in Falmouth:

5 vier -en vijfsterrenhotels op Roseland en aan de Fal Estuary

✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers