Badplaats St Ives in Cornwall - Zuidwest Engeland

Badplaats St Ives in Cornwall, Zuid Engeland Cottages bij het water in St Ives, Cornwall Porthmeor Beach in St Ives, Cornwall Porthminster Beach in St Ives, Cornwall hotels boeken via GBLPenzance in Cornwall St Michael's Mount in Cornwall Mousehole in Cornwall Botallack in Cornwall Levant Mine in Cornwall Gurnard's Head in Cornwall Cape Cornwall in Zuidwest Engeland Minack Theatre in Porthcurno, Cornwall

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenBadplaats St Ives in Cornwall, Engeland

Saint Ives is een mooie en populaire vakantiebestemming in het verre zuidwesten van Cornwall. Het is een kleine badplaats en tevens kunstenaarskolonie, en ook heeft enkele bezienswaardigheden waaronder het lokale museum, het Tate St Ives en het Barbara Hepworth Museum. Vanzelfsprekend kunt u hier ook gewoon genieten van zon, zee en strand. Dat kan aan het beschutte strand Porthminster Beach en aan het fraaie Porthmeor Beach dat uitkijkt over de Atlantisch Oceaan. Voorbeelden van bezienswaardigheden verder weg zijn het landgoed Godolphin, de St Michael's Mount in Marazion (bij Penzance) en de overblijfselen van het Chysauster Ancient Village.

De grote aantrekkingskracht van deze regio is echter toch vooral het kustlandschap en dat is op het schiereiland Penwith ten zuiden van het stadje en aan de eveneens beschermde kustlijn bij Godrevy, Portreath en St Agnes verder naar het noorden ook het geval. Bij St Just en St Agnes zult u ook nog oude machinehuisjes tegenkomen die aan het voormalige industriële verleden doen terugdenken. Deze locaties behoren zelfs toe aan het werelderfgoed. De Levant Mine in Pendeen doet tegenwoordig zelfs dienst als bezoekersattractie. Dit is ook het gebied waar de tv-serie Poldark voor een belangrijk deel opgenomen is. Landmarks als Land's End en Cape Cornwall zijn ook in in de buurt te vinden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in St Ives.


Wandelen in St Ives

Deze plaats ligt langs het South West Coast Path, de prachtige meerdaagse wandelroute langs de kusten van Cornwall en andere graafschappen in zuidwest Engeland. Ook kunt u vanaf St Ives de St Michael's Way volgen. Dit is een 20 kilometer lange pelgrimstocht (wandelroute) naar St Michael's Mount in Marazion. Hieronder staat ook een prachtige maar relatief lastige wandelroute langs één van 's lands ruigste kustgebieden. Dat is een serieus lange wandeling vanuit Pendeen naar St Ives waar u uiteraard ook een kleiner deel van kunt lopen.

Meer info: South West Coast Path | St Michael's Way | Pendeen - St Ives (verslag)
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Vindt u dit een fijne website?

Als u hier op de pagina een button aanklikt om bijvoorbeeld een hotel te boeken dan wordt u gelijk doorgeleid naar booking.com. Op die manier verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Als u het fijn vindt om op deze website rond te kijken dan kunt u zodende uw waardering laten blijken zonder dat u het voor u duurder wordt. Deze inmiddels zeer uitgebreide website is reclamevrij en dat probeer ik graag zo te houden.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Het voordeel van hier boeken

Het is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

U beloont Groot-Brittannië Liefhebbers zonder dat het u extra geld of moeite kost.Hartelijk dank en alvast heel veel plezier in Groot-Brittannië!


logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers