Harwich en de veerbootterminal in Essex - Engeland

Harwich in Essex, Engeland Met de boot van Hoek van Holland naar Harwich in Engeland hotels boeken via GBLFlatford in Suffolk, Engeland Colchester Castle in Essex Suffolk Coast and Heaths in Engeland Aldeburgh in Suffolk, Engeland

Informatie over deze bestemming

Harwich is een havenstadje in het graafschap Essex, oost Engeland. Het heeft ongeveer 15 duizend inwoners en het zal in Nederland vooral bekend zijn omdat hier de veerboten vanuit Hoek van Holland aankomen. Er zijn ook een paar bezienswaardigheden te bezoeken, namelijk het Redoubt Fort en het Harwich Maritime Museum. U kunt ook de korte oversteek maken naar de andere kant van de zeemond, zowel naar Felixstowe als Shotley. Een eindje ten westen van het stadje ligt nog het mooie beschermde gebied de Dedham Vale en de Stour Estuary. In dat estuarium vindt u tevens een natuurreservaat van de vogelbescherming. Net aan de andere kant van het estuarium ligt nog een mooi beschermd gebied, namelijk de Suffolk Coast & Heaths. Het is misschien nog handig te vermelden dat de terminal waar u van de boot stapt niet in het stadje zelf ligt. Harwich International bevindt zich op een kilometer of 4 van het havenstadje.


Met de boot naar Harwich

De veerboot naar Harwich vertrekt dus vanuit Hoek van Holland. De reis duurt 6,5 uur en er is een dagdienst en een nachtdienst. Als u op de boot overnacht dan bent u 's ochtends al zeer vroeg in Engeland. U kunt uiteraard de auto of andere voertuigen meenemen maar u kunt ook alles met het openbaar vervoer doen. Vanuit het treinstation van de haven wacht namelijk de trein die direct in twee uur naar Londen (Liverpool Street) rijdt. Maar datzelfde geldt ook voor de stad Cambridge, een reis van net iets minder dan 2 uur.

Kijkt u hier rechts voor kaartjes voor deze overtocht. Als u een treinticket naar Londen of Cambridge wilt bijboeken, kiest u dan de optie 'ferry en trein'. U kunt onderweg op het station van Manningtree overigens overstappen op een andere spoorlijn, bijvoorbeeld naar de steden Ipswich en Norwich.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


Terug naar:

→ Alles over Essex en Cambridgeshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Essex en Cambridgeshire
© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers